Wauw, deze vrouw werd op de valreep weer gelukkig met haar man – en toen ging-ie dood

-

In de laatste week dat Barbara van Erp met relatiecoach Anne de Jong de cursus Boost je relatie gaf, kregen ze van een van de deelnemers een mail waar ze allebei stil van werden. “Vanmiddag ga ik wat eerder naar huis en knuffel ik mijn man even extra.”

De mail begon als een normaal compliment, een van de velen die we tijdens de cursus kregen. We waren blij met alle feedback – en we wisten dat we in die zes weken al veel vrouwen blijer hadden gemaakt met hun relatie.

De mail begon zo: “Met heel veel verwachtingen ben ik begonnen aan de relatiecursus. In de eerste livestream is mijn eerder gestelde vraag zelfs aan de orde gekomen. Ik vroeg toen of het mogelijk is om een goede relatie te hebben als je man en jij lijnrecht tegenover elkaar staan in waarden.

De opzet van de training vond ik echt geweldig en wat ik nooit had kunnen denken gebeurde: mijn man ging meedoen! Wars van ‘psychologisch gedoe’ en therapie vond hij het zo goed en laagdrempelig, we keken de filmpjes samen en konden weer echt in gesprek over onszelf. Wij woonden een tijdje apart maar dankzij de cursus, en natuurlijk de diepe liefde die er nog was, waren we weer een team, was ik weer bezig met spullen overbrengen om samen te gaan wonen.”

Wauw, dacht ik bij het lezen hiervan. Dus deze mensen stonden lijnrecht tegenover elkaar in waarden, waren al apart gaan wonen, maar dankzij haar inspanningen, aangemoedigd door onze cursus en de tips van oefeningen van Anne, hadden ze elkaar weer teruggevonden.

Maar toen kwam het.

“Helaas is mijn man op 19 april onverwacht overleden aan een acute hartstilstand. Ik voel een afschuwelijke leegte, maar doordat het samen weer zo fijn was, blijf ik niet achter met allerlei negatieve gevoelens over onze relatie, we waren zo gegroeid! Ik wil jullie bij deze dan ook ontzettend bedanken voor deze geweldige cursus.”

Het is deze week een jaar geleden dat haar man overleed. Dus ik besloot Gerrie weer te mailen. Om te vragen hoe het met haar ging. Nog niet zo best, natuurlijk.

“Het is een ongelooflijk zwaar jaar geweest waarin dat vreselijke gemis alleen maar groter wordt. Natuurlijk heb ik ook gevoelens van schuld en verdriet over het ‘zwaar weer’ waarin we beland waren, maar ik probeer de blijdschap dat we elkaar weer gevonden hadden groter te laten zijn. Daar heeft de cursus enorm aan bijgedragen, dat weet je. Ongelooflijk toch: aversie tegen ‘getherapeutiseer’ en dan toch meedoen. Dat komt echt door de opzet en laagdrempeligheid van de cursus. Ik zal het nooit vergeten.”

En nu zit ik met tranen mijn onze ogen deze mail te lezen en dit blog te schrijven. Ik heb ook weleens een diepe crisis meegemaakt met mijn echtgenoot. Ook wij hebben weleens elkaar het leven zuur gemaakt en aan een zijden draadje gehangen. Maar als je dit leest, word je toch wel nederig. Wat ben ik blij dat we onze problemen hebben opgelost, dat we allemaal gezond zijn, en van elkaar kunnen genieten. Vanmiddag ga ik wat eerder naar huis en knuffel ik hem even extra. Laten we maar extra lief voor elkaar zijn, de komende tijd.

BOOST JE RELATIE: WEER BLIJ MET ELKAAR IN 6 WEKEN
Vorig jaar was onze relatiecursus een eye-opener voor veel deelnemers. Binnen zes weken zagen we talloze relaties opbloeien en transformeren. Dit jaar herhalen we dit succes opnieuw, met nog meer passie en toewijding. Onze ervaring heeft ons geleerd dat het essentieel is om te investeren in je relatie, zelfs na vele jaren samen. Ontdek hoe onze cursus jullie kan helpen om de liefde en verbinding in jullie relatie te herstellen en te versterken. Doe mee en maak van 2024 de zomer waarin jullie relatie weer tot bloei komt.

MEER WETEN? KLIK HIER
Nu tijdelijk met early bird korting!

 

gifgif
Barbara van Erp
Barbara van Erp
Barbara van Erp (54) is oprichter van Saar Magazine en bekend van De Saarpodcast. Ze is journalist, ondernemer en podcastmaker. Ze is getrouwd met Thomas en moeder van pubers Felix en Morris. Ze woont in hartje Amsterdam en is gek op pilates, ruige outdoorvakanties met haar jongens, witte wijn en eten met vriendinnen.

RECENTE ARTIKELEN