Iedere week stelt een lezeres een vraag aan voedingsdeskundige Esther Hurioglu, van Proud Today. Vandaag vraagt Emme zich af: “Is diepvriesfruit net zo gezond als vers fruit?”
Hoi Esther,
Ik ben gek op smoothies als ontbijt, zeker nu het weer wat aangenamer wordt. Alleen vers fruit zoals bosbessen, bramen en frambozen vind ik best duur. En die rottige avocado’s zijn het ene moment keihard en het andere moment kan je ze linea recta de vuilnisbak in gooien. Wat vind jij van diepvriesfruit?
Groetjes van Emme
Hai Emme,
Ik vind diepvriesfruit top! Ik koop tegenwoordig zelf alleen nog maar avocado uit de diepvries om precies die reden die jij noemt. Vers fruit bevat de meeste waardevolle voedingsstoffen direct na de pluk. De meeste van ons zijn niet in de positie om al hun fruit direct uit de boom of van de struik te eten. Vers fruit wordt geplukt, gewassen, vervoerd, verpakt en in de winkel gelegd. Door dit proces gaan veel voedingsstoffen bij voorbaat al verloren.
Diepvriesfruit wordt nagenoeg direct ingevroren na de pluk, dus blijven de voedingswaarden een stuk beter behouden. Diepvriesfruit is uiteraard veel langer houdbaar en ook een stuk goedkoper dan vers fruit.
Dus Emme, mijn zegen heb je!
Groetjes, Esther
• Heb jij ook een vraag voor Esther? Mail haar deze dan op esther@proudtoday.com en wie weet lees je het antwoord volgende week terug.