Verhoog je weerstand met deze makkelijke salade

-

Loop jij ook te sniffen en te snuffen en zit je energielevel in deze tijd van het jaar ongeveer ergens achter je oorlellen? Maak deze lekkere lichte salade eens als onderdeel van je lunch (kan gewoon naast een bammetje), als extra tussendoortje of als onderdeel van je diner.

Salade met sinaasappel, radijsjes, komkommer, granaatappel en zonnebloempitjes

Het fruit en de radijsjes zitten boordevol vezels, vitamine C, antioxidanten en allerlei belangrijke mineralen, waaronder kalium. Kalium werkt bloeddrukverlagend. De zonnebloempitjes leveren onverzadigde vetzuren, vitamine E (antioxidant) en een paar andere belangrijke mineralen, waaronder mangaan, dat ook weer als antioxidant werkt. Onverzadigde vetten werken cholesterolverlagend. Deze gezonde vetten zitten ook in de olijfolie. Antioxidanten beschermen onze lichaamscellen tegen aanvallen van vrije radicalen. Lichamelijke veroudering is een gevolg van deze aanvallen.

Wat heb je nodig?

  • lekkere crispy baby Romaine sla (of als die er niet is of als je die niet zo lekker vindt, kan elke andere sla natuurlijk ook)
  • lekker veel komkommer
  • lekker veel radijs
  • lekker veel granaatappelpitjes
  • een heerlijke sappige sinaasappel
  • wat zonnebloempitjes
  • sap van de sinaasappel
  • wat olijfolie extra vierge naar smaak
  • versgemalen zeezout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

  • Snij het kontje van de sla en haal de blaadjes los. Ik vind het zo lekker aan baby Romaine dat je de blaadjes redelijk heel kunt houden en dat ze zo lekker knapperig zijn.
  • Snij de komkommer in blokjes.
  • Pel de sinaasappel en snij het meeste wit ervan af. Snij daarna elk partje in stukjes en vang het sap op in een kommetje.
  • Snij de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit met een lepel of snij de granaatappel in vieren en pel de pitjes eruit of neem een bakje kant en klare pitjes.
  • Snij de radijsjes in plakjes.
  • Doe alles bij elkaar in een slakom.
  • Maak een dressing van de opgevangen sinaasappelsap, olijfolie extra vierge, versgemalen zeezout en zwarte peper en meng dit door de salade.
  • Strooi als laatst de zonnebloempitjes over de salade.

Enjoy! 

MEER WETEN?

• Samen met voedingsdeskundige Esther Hurioglu maakten wij de cursus Slank en gezond door de overgang, die je kan volgen via onze cursussite
• Heb jij ook een vraag voor Esther? Mail haar deze dan op esther@proudtoday.com en wie weet lees je het antwoord volgende week terug.
gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN