Vandaag trouwt Eva’s ex: ‘En nu gaat hij op Ibiza een baby maken’

Eva (52) is drie jaar geleden verlaten door de vader van haar zoons omdat hij  ‘verdomme weer eens wilde neuken.’

Vandaag trouwt mijn ex-man, de vader van mijn kinderen. Mijn drie jongens zijn net vertrokken, ik heb ze in een mooi pak gestoken, hun haren gekamd en ze een fijne dag gewenst. Wat zijn ze mooi, wat zijn ze lief en leuk. Mijn haat voor wat die vrouw er allemaal gratis bij krijgt, is immens. De gedachte dat die prachtige jongens daar straks staan om haar te feliciteren, maakt me gek.

Het is drie jaar geleden dat hij tegen me zei: ik heb iemand anders. ik ga weg. Ik snap het wel, we kennen elkaar al vanaf ons negentiende, echt een spannende relatie was het niet, wel veilig en vertrouwd, maar dat is niet waar mensen uiteindelijk op door blijven gaan. Ik voelde dat we de boot aan het missen waren. Ik probeerde het nog wel, maar toen hij me toebeet ‘ik wil weer neuken, godverdomme’, wist ik dat er geen redden meer aan was. Dat was nooit ons sterkste punt, ik wist dat ik hem moest laten gaan.

Het was een heel beschaafde scheiding, zo beschaafd als onze relatie altijd was geweest. We hebben de jongens er niet mee lastig gevallen. Hij ging al snel samenwonen met zijn nieuwe liefde, een vrouw van in de dertig die eigenlijk alleen haar jeugdigheid op me voor heeft, verder laat ik haar ver achter me. Ik ben een goede moeder, kan koken als de beste, ons huis zag er altijd top uit, iedereen wilde bij ons eten want dat was altijd leuk. Maar ja, jong ben ik niet en neuken, tja, met hem … dat is het enige waar ik niet tegenop kan.

Ik vind het echt niet te doen dat een man zomaar zijn leven opnieuw kan beginnen en een vrouw niet. Want dat er baby’s komen, dat staat voor mij wel vast. Het maakt me misselijk tot op het bot. Ik zie nu al op tegen de foto’s vanmiddag op Facebook, zul je zien dat ze een witte bruidsjurk draagt en dat de bezoekers rijst over haar heen gaan gooien alsof hij niet al 53 is.

Ik ga vandaag wandelen, en als het even meezit zwemmen in het meer. Mijn beste vriendin gaat mee. Nou ja, we zijn close sinds we allebei verlaten zijn. Als we samen zijn, is het net de First Wives club, maar het kan me niet schelen. Dan laat ik me even helemaal gaan. Zodat ik vanaf morgen weer drie weken voor de jongens een beschaafde moeder kan zijn, terwijl hij op huwelijksreis is naar Ibiza om een baby te maken.

Dit artikel verscheen eerder in Saar Magazine, het leukste blad voor 50+ vrouwen. Saar is een onafhankelijk blad, alles is gemaakt door en voor 50+ vrouwen. We hebben geen glimmend hoofdkantoor, geen mannen in pak die zeggen wat we moeten doen: gewoon een stel leuke vrouwelijke journalisten en bladenmakers, die wel 50 zijn, maar nog lang niet oud.

Meer weten? Klik dan hier.

Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.