Steffie ziet haar vroegere minnaar terug: ‘O god, hij vindt me vast een oud wijf’

Steffie (52) vindt het best eng, na dertig jaar de man terugzien met wie ze ooit woeste sex had. 

Een vriend wordt vijftig. Een vriend die ik al heel lang niet heb gezien. Wel af en toe op straat of zo, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe het echt met hem gaat. Het is zo iemand die altijd jong blijft, een dubbelganger van Johnny Depp. Ik heb gehoord dat hij is gescheiden en een vijftien jaar jongere vriendin heeft. Ben benieuwd.

Als ik me omkleed realiseer ik me ineens wie er nog meer zal zijn. Thomas. O god. Die heb ik echt al twintig jaar niet gezien. Hij is een vriend van de jarige en ik heb een paar keer woeste sex met hem gehad. Hij was 22, ik 32 en toen voelde ik me al oud. Vergeleken met hem, dan.

Nou ja, ik zie er geloof ik best oké uit, maar ik ben natuurlijk wel een vrouw van over de vijftig. Hij zal nu 42 zijn. Jong, Of nee. Ook wel oud. Mijn god: hij zal me toch geen oud wijf vinden?

Ja hoor, daar ga ik: jurk aan, jurk uit. Korte rok, lange rok. Even rustig. Wat voor vrouw wil ik ook alweer zijn? O ja, klassiek gekleed. Een leuk, mooi mens dat haar leeftijd omarmt en er prima uitziet. Het wordt een donkerblauwe jurk. Maar dan wel met corrigerend ondergoed. Ballerina’s  eronder, nee toch maar hakken, o nee dan zwalk ik zo naar de wc: ballerina’s. Op de fiets erheen probeer ik in de mood te komen. Fuck, 52. Er is er een jarig en dat gaan we vieren. En iedereen zal blij zijn elkaar te zien.

Ik hang aan de bar en de een na de andere oude vriend druppelt binnen. Mijn god, is dat Sven? Zó, die is oud geworden. Boris ziet er goed uit. Zijn vrouw daarentegen, man man. Ze rookt nog steeds shag, ik ken niemand die nog shag rookt, geen wonder dat ze een miljoen rimpels heeft.

En dan komt er een klein mannetje binnen, baseballcap op het hoofd. Jonge vrouw. Er ontvouwt zich een gesprek met een groepje mensen. Het mannetje maakt een gebaar op heuphoogte: kleine kinderen dus. Ik probeer onder de pet te kijken en opeens zie ik het.

Het is mijn minnaar van toen.

Ik scan zijn vrouw. Ik scan hem. Vettig haar onder dat petje. Dezelfde leuke lach, maar  vermoeide ogen. Langzaam laat ik mijn blik zakken, die landt op een buikje. Hij doet zijn pet af en daar is-ie: een kale plek op zijn achterhoofd, maar nog te veel in ontkenning om zijn haar te kortwieken.

Ik weet niet of ik nou opgelucht moet zijn of verdrietig. Maar ik dans de hele avond en voel me fantastisch.

LEES OOK 51 momenten waarop je je ineens stokoud voelt

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.
NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.