Ik ben online aan het daten en lach me gek

-

Er zijn meer mannen dan kerktorens, beweerden onze moeders en al die mannen melden zich bij Edith die online aan het daten is geslagen.

De beslissing online te gaan daten voelt alsof ik heb besloten het Kanaal over te zwemmen, maar mijn vriendinnen zijn niet onder de indruk: ‘Joh, dat doet iedereen.’ Nou, ik ben online nog geen bekende tegengekomen. Wel een heleboel onbekenden. Mijn mailbox loopt vol. Ik hoef er alleen maar de ware uit te vissen.

Het gros valt onmiddellijk af vanwege het uiterlijk. En dat terwijl ik uiterlijk helemaal niet belangrijk vind. Tenzij hij kaal is, bloemkooloren heeft en diepe hangplooien in het gezicht. En dan nog durft te beweren dat hij een kruising is tussen James Bond en Pietje Bell. Je hebt mannen die dunne grijze slierten haar hebben die alle kanten uitstaan en wild woekeren uit oren en neusgaten en in zijn wenkbrauwen. Ongeschoren op de foto verwachten ze van mij dat ik er goed verzorgd uitzie en een leuk uiterlijk heb als aanvulling op zijn leven.

Er zijn mannen die quasi interessant met een vinger hun kin ondersteunen en met een ondoorgrondelijke blik naar de hemel staren. Eentje schrijft in zijn profiel: ‘Als je me narcistisch vindt, heb je niks begrepen van de voorgaande tekst’, die zo lang is dat ik die heb overgeslagen. En er zijn er die schrijven dat ze graag willen weten ‘wat er in dat – net nog blonde – koppie speelt’ of die het fijn vinden ‘als er nog een meisje in je schuilt dat een prinsesje wil zijn.’ Terwijl ik ril van afschuw, zie ik dat er ook nogal wat zijn die een zinnelijke vrouw zoeken.

Ik leer dat veel mannen houden van ondeugend en dat sommigen zichzelf een speelse jongensachtigheid toedichten. Dat doet me denken aan mijn zeventigjarige ex die ook jongensachtig wilde zijn en voortdurend liep te huppelen, wat een afknapper was. Er is een man die zichzelf introduceert als een jong hondje dat kwispelend toesnelt voor het spel. Een ander vindt dat ik maar een sprookjesboek moet gaan lezen als ik van hem verwacht dat hij de ideale man is. En als ik dan nog een mail krijg van iemand die ‘het niet alleen speciaal en boeiend’ vindt om mij te ontmoeten, maar ook nog ‘heel bijzonder’, lach ik me gek.

En dan is er ineens die man in een leuk overhemd. Hij kijkt relaxed in de lens. In zijn profiel staat niet veel tekst, behalve dan dat hij positief is ingesteld en een vrouw met pit zoekt. Lekker overzichtelijk. Hem stuur ik een mail.

Lees ook: Heren, 10 dingen die je moet weten als je met ons wilt daten

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN