Nieuwe behandeling ernstig zieke Shannen Doherty (52) slaat aan: ‘Het is een wonder’

-

Eindelijk een beetje goed nieuws voor actrice Shannen Doherty.

Actrice Shannen Doherty (52, bekend van Beverly Hills 90210 en Charmed) weet wat het om te leven met kanker. In 2015 werd ze getroffen door borstkanker. Na twee jaar zware behandelingen was de ziekte verdwenen. In 2020 deelde ze echter mee dat ze in stadium 4 zat, waarbij het niet langer te genezen is.

Veel slecht nieuws voor Shannen

In 2023 kreeg ze vervolgens eerst te horen dat de kanker uitgezaaid was naar de hersenen, en later naar de botten. “Ik bekijk het dag per dag, maand per maand en jaar per jaar,” zei ze in People. “In januari hebben we uitzaaiingen in mijn hersens ontdekt, waarna er bestraling volgde. Een van de grote jongens hebben ze eruit gehaald. Ik noem hem Bob, Bob moest eruit en onderzocht worden om zijn pathologie na te gaan. Het was een van de engste dingen die ik heb meegemaakt.”

‘Ik ben nog niet klaar’

De actrice bleef toch positief. “Ik wil niet sterven. Ik ben nog niet klaar met leven, ik ben niet klaar met liefhebben. Ik ben niet klaar met creëren. Ik ben nog niet klaar met dingen te veranderen tot hopelijk iets goed. Ik ben nog niet klaar. Mijn beste herinnering moet nog komen. Ik sta op en ik ga naar bed waarbij ik God dank, bidden voor de dingen die ertoe doen zonder om veel te vragen. Het verbindt me met een hogere macht en spiritualiteit. Mijn geloof is mijn mantra.”

Tijd winnen

En nu lijkt ze zowaar toch nog even door te kunnen. De behandeling die ze ondergaat slaat eindelijk aan, deelt ze in haar podcast Let’s Be Clear. “Na vier behandelingen zagen we eigenlijk geen verschil, en iedereen wilde dat ik iets anders probeerde,” zegt Shannen. “Maar ik dacht: we gaan ermee door en we kijken wat er gebeurt.”

Fijn succesje

Na de zesde of zevende behandeling bleek de behandeling iets te doen. “Ik vind  het een wonder,” zegt ze. “Voor mij is dat het nu echt. Ik heb de gok gewaagd en heb besloten om door te zetten. Het is alsof God heeft ingegrepen en zegt: ik gun haar een pauze.”

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN