Niet afstappen, maar doortrappen tot je 100ste levensjaar!

-

Fietsen is goed voor je lichaam en geest. Ook als je wat ouder bent. Op de Doortrapdag in Wilnis waren vijftig senioren aanwezig, die meededen aan fietsgym en een fietscheck. Ook konden er verschillende parcours worden gereden om testritten te maken op diverse fietsen. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat was ook aanwezig.

Steeds meer ouderen kunnen door blijven fietsen, ondanks hun leeftijd die doortikt. En daarmee is direct het doel achter de Doortrapdag behaald: niet afstappen, maar doortrappen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Minister Harbers stelt de ouderen die aanwezig zijn een vraag: wie is er in het afgelopen jaar nog gevallen met de fiets? Het grotendeel steekt zijn of haar hand op, inclusief de minister zelf. Dit bevestigt dat extra aandacht voor goede infrastructuur en veilig fietsen nodig is.

Bron: CBS, 2021

Ook de cijfers van het aantal verkeersdoden per leeftijdscategorie liegen er niet om. Maar liefst de helft van de verkeersdoden in 2021 was 60 jaar of ouder. Het grotendeel van deze 60-plussers waren op de fiets.

Helm advies voor ouderen

Veel meer senioren springen op de fiets. Dit is onder andere te danken aan de fietsen met trapondersteuning: de elektrische fietsen. Uit onderzoek is gebleken dat de e-bikes ouderen aanzienlijker mobieler maken.

Ondanks dat een helm niet verplicht is voor ouderen, raad minister Harbers het toch aan om een helm te dragen. Hersenen besturen het lichaam. Je gebruikt je hersenen om te denken, te bewegen en om je geheugen te gebruiken.

Veel ouderen zijn onzeker op hun tweewieler

Het gevoel van veiligheid en het zelfvertrouwen van ouderen op de fiets, moet en kan beter. Veel ouderen geven toe zich onzeker te voelen op de tweewieler. Zeker na een val is het gevoel van veiligheid ver te zoeken.

Het belangrijkste tijdens een fietstocht is dat plezier voorop staat en mensen elkaar op blijven zoeken. Maak fietsen tot je honderdste levensjaar mogelijk, met of zonder trapondersteuning.

Favoriete elektrische fietsen met lage instap

De Gazelle Grenoble C8 HMB 2023 is dé ideale elektrische fiets voor ouderen, dankzij de lage instap. Een echte alleskunner met de krachtige middenmotor van het merk Bosch. Deze Gazelle Grenoble is verkrijgbaar in de kleur grijs of zwart mat, voor een prijs van 2969 euro.

De fiets beschikt over een verende voorvork en zadelpen. Hierdoor is een aangename rit gegarandeerd. Daarnaast zorgt de middenmotor ervoor dat je natuurlijke ondersteuning ontvangt.

Ben je benieuwd naar de Gazelle Grenoble C8 HMB 2023? Maak gratis en geheel vrijblijvend een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels van Fietsvoordeelshop.nl!

gifgif

RECENTE ARTIKELEN