Monique bleef in Mali voor de liefde #IkBenSaar

-

Monique Teggelove (50) wilde helemaal niet in Mali blijven, maar toen ontmoette ze Ibrahim met wie ze nu alweer zes jaar samen is en Papillon Reizen runt.

Wat ga je doen vandaag?
“Ik werk vanuit huis, want ik ben nog niet helemaal opgeknapt. Ik heb een combinatie van malaria en tyfus gehad. Dat klinkt eng, maar het was zoiets als een zware griep.”

Hoe ben  in Mali terechtgekomen?
“In Nederland had ik een hartstikke leuke baan als directiesecretaresse. Iedereen was blij met me, maar aan het eind van de dag voelde ik me zelf niet blij. Toen ik mijn appartement in de binnenstad van Zwolle verkocht, zei een stemmetje in mijn hoofd dat ik dan net zo goed ook mijn baan kon opzeggen. Dat voelde zo goed. Vijf jaar lang heb ik over de wereld gereisd. Mali vond ik een leuk land, meer niet. ‘Jullie hoeven niet bang te zijn dat ik hier blijf’, schreef ik naar familie en vrienden. Ha, nu woon ik er alweer zes jaar met mijn Malinese vriend Ibrahim.”

Monique

Vertel! Wat is zo leuk aan hem.
“Ibrahim is recht door zee. Ja is ja en nee is nee, lekker helder dus. Vanwege de grote cultuurverschillen begrijpen we elkaar niet altijd. Dat maakt dat je moeite blijft doen. Hij vond bijvoorbeeld dat ik als vrouw het huis moest schoonmaken, maar snapt wel dat ik na een zware werkweek niet alles kan doen. Nu doet hij waanzinnig veel in de huishouding. Hij heeft geluk dat ik van koken hou, dus dat doe ik. Onenigheid lossen we altijd op. We zijn geen weglopers.”

Wat vind je niet leuk aan je leeftijd?
“Dat ik altijd mijn leesbril kwijtraak.”

Wat doe je naast je werk?
“Ik kan heel goed niks doen: lekker op ons terras zitten en naar de rivier kijken.”

Wat maakt dat je je zo gelukkig voelt?
“Mali is stukken minder ontwikkeld dan Nederland, maar de mensen zijn hier blij met dingen waarvoor wij in het westen niet eens onze stoel uitkomen.”

Verandert je uiterlijk nu je ouder wordt?
“Op mijn achttiende werd ik al grijs. Sindsdien verf ik het. Een tijdje geleden dacht ik: de groeten, ik stop ermee. Maar toen hoorde ik de hele dag dat ik er tien jaar ouder uit zag. Malinesen worden pas grijs als ze tachtig zijn. Nu verf ik mijn haar weer, al vind ik het een gedoe.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Ik ben helemaal tevreden met Ibrahim.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN