Nooit meer voor een baas werken: “Mijn werkdagen zijn elke dag een feestje”

Jackson (61, alleenstaand, moeder van twee volwassen dochters) had altijd al uiteenlopende banen, maar nu heeft ze naar eigen zeggen de beste baan ooit. Dit voorjaar startte ze haar eigen hondenuitlaatservice.  

SAAR in samenwerking met Interpolis 

“‘Mag ik eens met je meelopen?’, vroeg ik aan een vriend die een hondenuitlaatservice had. Op die manier heb ik mijn netwerk opgedaan. Uiteindelijk heb ik het aangedurfd om voor mezelf te beginnen omdat dit echt mijn droombaan is. De honden zijn elke dag blij om me te zien, dat maakt mijn werkdagen tot een feestje. Ook werk ik nauw samen met hondenhotel bij mij in de buurt. Het is dankzij hun steun en vertrouwen dat ik deze stap heb gemaakt en aan nieuwe klanten kom.” 

Mijn weg vinden

“Het lijkt misschien makkelijk, lekker met wat honden op pad, maar de verantwoordelijkheid is groot. Een hond kan bijten of weglopen. Daarvoor heb ik een aansprakelijkheidsverzekering. Toch zijn het bijna nooit de honden die problemen opleveren. Soms is het juist ingewikkelder om met hun baasjes om te gaan! Moeilijke klanten vind ik lastig. Ik hou niet van confrontaties.” 

Gezond ondernemen 

“De grootste investering die ik heb moeten doen, is de bus waarin ik rij om de honden in te vervoeren. Ik werk vijf dagen in de week en loop dan gemiddeld met tien honden. Daar kan ik van rondkomen. Ik spaar voor een buffer, maar ik weet dat als ik echt langdurig uitval, dat niet voldoende zal zijn. Wellicht steek ik mijn kop in het zand, maar ik ben niet bang dat ik lange tijd niet kan werken. Ik probeer wel heel goed op mezelf te letten, door te bewegen. Er is niks beter voor je gezondheid dan buitenlucht en dat doe ik op deze manier elke dag. Na een werkdag ben ik vaak nog met mensen aan het mailen of appen. Het is voor ondernemers als ik dus heel belangrijk om de administratie op orde te hebben en een goed gestroomlijnd facturatiesysteem te hebben. Daardoor kan ik einde dag mijn telefoon uitzetten en relaxen. Zo zorg ik voor mijn mentale rust.” 

Gewoon doen

“Tegen iedereen die de stap wil maken om voor jezelf te beginnen en zo je eigen droombaan te creëren zou ik zeggen: maak een lijstje en schrijf op wat je wil en hoe je dat gaat doen. Mensen zijn vaak als een kudde schapen. Wil je echt nog jaren van je leven geven aan iets wat je niet leuk vindt, alleen omdat je een hoge hypotheek hebt en drie keer per jaar op vakantie wil? Je kunt er lang over na blijven denken, maar voor je zelf beginnen moet je gewoon dóen. Mocht het geen succes worden, dan is er altijd wel weer een baan waar je aan de slag kunt gaan.”  

Dit moet je weten over een AOV (Arbeidsongeschiktheidverzekering) 

Als beginnend ondernemer komt er natuurlijk veel op je af. Waar begin je? Waar moet je aan denken? Samen met Interpolis helpen we je graag op weg om inzicht te krijgen in eventuele ondernemersrisico’s. 

1. 1 op de 4 ondernemers raakt ooit een periode arbeidsongeschikt.

2. Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid wordt waarschijnlijk wettelijk verplicht voor ondernemers. 

3. Met een AOV ben je verzekerd van inkomen bij uitval door ziekte, burn-out of een ongeval.

4. De premie die je betaalt, is fiscaal aftrekbaar bij de inkomstenbelasting.

Meer over de AOV lees je in de whitepaper op interpolis.nl/allesoveraov

Niet is fijner dan je dromen achterna gaan. Je passie, kennis en kunde inzetten om zo je geld te verdienen. En last but not least: niet langer voor een baas te hoeven werken. Maar wat doe je met alle beren op de weg? Die tackel je met een goede voorbereiding door meer inzicht in jouw ondernemersrisico’s te krijgen.  

Dit zijn de belangrijkste uitdagingen volgens startende ondernemers: 

• 38 % administratie op orde houden

• 48 % klanten werven 

  37 % balans houden tussen werk en privé

“De belangrijkste informatiebronnen voor startende ondernemers zijn andere ondernemers, de Kamer van Koophandel, vrienden en familie”

De starterscheck: snel en simpel

Wil je weten hoe je als zelfstandig ondernemer de bedrijfsrisico’s verkleint en achterhalen welke verzekeringen het best bij jou passen en welke niet? Doe dan de starterscheck via interpolis.nl/starterscheck. Op die manier krijg je in nog geen twee minuten inzicht in jouw persoonlijke situatie. Starters krijgen een half jaar lang gratis een Bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering van Interpolis, dit is dé verzekering om goed van start te gaan.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).