Lieve Máxima, maak van die H&M-jurk asjeblieft een lekkere poetslap

-

Heleen vindt dat Máxima er vaak prachtig uit ziet. Maar soms ook niet. En dan ook heel erg niet. Hoe kan het dan dat alle modemeisjes bij een enorme modemisser evengoed in zwijm vallen?

Er stond een foto van Máxima in de bladen. En op Facebook. En op Instagram. En op alle sites van bladen die gemaakt zijn voor vrouwen. Vooral die van de modeglossy’s uiteraard. Máxima ging op bezoek in het OLVG (een ziekenhuis) en sprak die dag ook op een bijeenkomst over financiële kwetsbaarheid. Nou kletst dat laatste een beetje rottig in haute couture van een paar duizend euro, dus had zij zich Voor Het Eerst in een jurk van H&M gehuld. Een bruine/ beige/zandkleurige (hierover verschillen de berichten)  jurk, die naar verluid € 49,95 kost. Nou, daar werd op gereageerd en niet zo’n beetje ook. Zo schreef een Máxima-kleertjes watcher: ‘Ons bin zuunig, daarom kan onze koningin rekenen op een flinke dosis goodwill en media-aandacht als ze met kleding uit het goedkopere segment op de rode loper verschijnt.’ Een flinke dosis goodwill heb je ook wel nodig als je die jurk bekijkt.

Nôh, wat een lillek ding!, zouden ze in Noord Holland zeggen. Dat ‘lilleke ding’ vertoonde een sterke gelijkenis met een gekreukelde papieren zak met bizarre pofmouwen, opgeleukt met een eigen ceintuur. Als de koningin iets draagt in het goedkopere segment  (iets van Zara bijvoorbeeld), is het normaal gesproken Niet Aan Te Slepen zoals dat heet, maar ditmaal werd er in ieder berichtje hijgerig vermeld dat de jurk nog steeds te koop is. Ja, vind je het gek!

En dan droeg de ‘kunnegin’ ook nog onverzorgd slierthaar zonder de – in haar geval – broodnodige extensions of een haarstukje. Ik vond het hele plaatje in één woord  – hou je vast, nu volgt majesteitschennis –  afgrijselijk. Maar wat zeggen de commentaren? ‘Wat ze ook aantrekt, ze ziet er altijd prachtig uit. Beeldig! Top! Alles staat haar!’ En ga zo maar door. Mis ik iets, denk ik dan. Vanwaar die kritiekloze aanbidding? Is het misschien een kwestie van leeftijd? Ben ik, extra belegen inmiddels, (snijdbaar oud mag ook), dermate schimmelig en zuur geworden dat ik een gewaagd mode-statement niet meer op waarde kan schatten? Is er iemand die dit ècht mooi en representatief heeft gevonden? Of is het gewoon een Pavlov reactie van de modeglossy’s omdat-het-Máxima-is?

Zeker, Máxima ziet er vaak schitterend uit en dat de modepers haar een ‘bron van mode inspiratie’ vindt, prima, best, maar zeg het dan ook als ze eens modemisser van jewelste maakt. Dus zeg ik het maar: Lieve Máxima, maak van die H&M jurk (en trouwens ook van alle broekrokken nu we toch bezig zijn) een lekker duurzame poetslap. Weg met dat ding.

Eén modeglossy beeldde bij de jurk trouwens heel behulpzaam bijpassende accessoires af; te weten een beige BH van Marlies Dekkers, beige/nude YSL nagellak en… in dezelfde tint, een Satisfyer vibrator die je zo bij bol.com kan bestellen. Dat noem ik nog eens een statement.

Lees ook: 30 wanhopige gedachten als Máxima zonder haarstuk de straat op gaat

Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard (65) woont in het noorden van het land, staat bekend als verklaard sporthater, maar loopt zich dagelijks suf met de hond en klimt iedere week op een paard. Is dol op poezen, lezen, jurken en witte wijn, en kampt al decennia met een hardnekkige Bold and the Beautiful verslaving.

RECENTE ARTIKELEN