Machteld (63): “Mijn grote liefde is getrouwd en ik ben zijn minnares”

-

En maar hopen dat hij een appje stuurt, een paar uur langskomt, je verjaardag met je kan vieren. Machteld (63) voelt zich net Camilla Parker Bowles nu ze alweer 22 jaar de minnares is van Chris (70): “Ik vrees dat dit het is, voor eeuwig een ondergronds leven met mijn geliefde.”

“Van een stiekem afspraakje beland je sluipenderwijs in een dubbelleven met alle leugens die erbij horen. 22 jaar na onze eerste kus ben ik nog altijd de maîtresse van Chris. We ontmoetten elkaar op het schoolplein, ik was toen nog getrouwd onze oudste dochters zaten bij elkaar in de klas. Chris en ik sloten al snel een bondje. We werden allebei begeleider van schoolreisjes, knutselden surprises in elkaar, pluisden luizen en na afloop dronken we koffie, kletsten en lachten. Chris was huisman, zijn vrouw zag ik nooit. Ze kwam sporadisch op school, druk als ze was met haar carrière.

De eerste kus vond plaats in het schoolmagazijn. Onze eerste keer seks was in zijn huis, in het logeerbed. Ik was smoorverliefd. Mijn huwelijk stelde weinig meer voor. Mijn verliefdheid gaf de doorslag: ik besloot te scheiden. Ik dacht dat Chris hetzelfde zou doen – zoiets had hij laten doorschemeren. Hij wachtte echter op een geschikt moment. Een geschikt moment dat almaar werd verschoven. Eerst waren de kinderen te klein, toen moesten ze eindexamen doen, dan wachtte hij weer tot ze uit huis gingen.

Al die tijd bleef ik geduldig wachten. Ik vierde Kerst zonder Chris. Was dankbaar als hij op mijn verjaardag langskwam met een cadeau, uiteraard pas als het bezoek was vertrokken. Als een kopie van Camilla Parker Bowles bleef ik hopen dat ik op een dag officieel bij hem zou horen.

Inmiddels is die hoop vervlogen. De vrouw van Chris is chronisch ziek en hulpbehoevend. Zijn eergevoel weerhoudt hem ervan bij haar weg te gaan.

Ik zou eigenlijk met hem moeten breken, dat weet ik heus wel. Hem lekker laten zorgen voor zijn echtgenote en me niet langer laten gebruiken voor zijn pleziertjes. Het probleem is dat ik niet los van hem kan komen. Ik ben 63 en vrees dat dit het is: voor altijd een ondergronds leven met mijn geliefde.”

TEKST JOAN MAKENBACH

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN