Kun jij de zorgkosten van je huisdier niet meer betalen?

-

In Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dat heeft de overheid zo bepaald omdat ze wil voorkomen dat mensen geen zorg afnemen wanneer ze het nodig hebben, omdat de kosten ervan zo hoog zijn. Door iedereen te verplichten een verzekering te nemen, blijft de zorg voor iedereen toegankelijk en kunnen we de zorg zelf ook van een hoog niveau houden. Zo voorkom je dat op het moment dat je ziek wordt, je jezelf ook nog in de schulden moet steken om de factuur van je arts te betalen. Dat deze kosten snel kunnen oplopen, zal iedereen die een huisdier heeft kunnen beamen. Voor dieren geldt namelijk geen plicht om ze van een zorgverzekering te voorzien. Dat betekent dat het baasje voor alle kosten opdraait en die liegen er meestal niet om. Wist je echter dat je ook een zorgverzekering voor je huisdier kunt afsluiten? Net zoals voor mensen er een zorgverzekering is, is er voor dieren een huisdierenverzekering. In dit artikel vertellen we je graag meer over deze verzekering en hoe je er vandaag nog een kunt afsluiten.

Waarom zou je een verzekering voor je huisdier afsluiten?

Misschien vraag je je af waarom je een verzekering voor je huisdier zou afsluiten? Net zoals voor iedere andere verzekering geldt dat je met een verzekering voor je huisdier kunt voorkomen dat je huisdier je op kosten jaagt wanneer het ziek wordt. Zonder polis draai je namelijk zelf op voor de kosten die een dierenarts maakt. Heb je een kat en kan deze alleen geholpen worden wanneer hij geopereerd wordt, dan kun je je borst maat nat maken wanneer je niet verzekerd bent. Aan het eind van de rit kom je met een torenhoge factuur te zitten. Sluit daarom altijd een kattenverzekering af omdat je hiermee veel ellende voorkomt. Doe dit echter niet pas op het moment dat je kat ziek wordt want je kunt pas een maand na het afsluiten van je polis een beroep doen op je verzekering. Dit omdat het anders geen eerlijke verdeling is tegenover je verzekeraar. Regel je zaakjes dus altijd op tijd.

Betaalt je verzekeraar alle kosten van de dierenarts?

Zoals een zorgverzekering voor mensen met een eigen risico komt, komt ook de verzekering voor je huisdier met een eigen bijdrage. Je verzekeraar betaalt namelijk 80 procent van de kosten die je bij de dierenarts maakt, de overige 20 procent blijft voor jouw rekening. Het maakt ook uit waar je je dier voor laat behandelen bij de dierenarts. Niet noodzakelijke behandelingen worden namelijk niet door je verzekeraar betaald. Waar moet je dan aan denken? Aan bijvoorbeeld de jaarlijkse vaccinaties die je dier moet hebben, of aan de behandeling om je dier onvruchtbaar te maken. Dit zijn ingrepen die je hoe dan ook had moeten doen, dus hiervoor kun je geen beroep doen op je verzekeraar.

Sluit de verzekering voor je huisdier vandaag nog af

Wil je graag gelijk spijkers met koppen slaan en de verzekering voor je huisdier regelen? Kijk dan even op de site van je verzekeraar. Je kunt namelijk korting krijgen wanneer je al je verzekeringen bij een en dezelfde partij afsluit. Vergeet niet om even naar de extra dekkingen voor je huisdier te kijken. Hoe meer je toevoegt, hoe meer zorg je dier kan krijgen zonder dat je daar veel meer voor hoeft te betalen. Heb je meerdere huisdieren? Sluit dan voor ieder dier een afzonderlijke polis af. Ze vallen namelijk niet onder dezelfde polis.

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN