Je haar behandelen met zilvershampoo

Een gezonde en glanzende haardos begint met de juiste haarverzorgingsroutine. Of je nu blond haar hebt dat een opfrisser nodig heeft of die gele gloed uit je haar wilt halen, met zilvershampoo kun je dit resultaat bereiken. In deze blog vertellen wij jou over zilvershampoo en hoe jij je haar leuk kunt stylen.

Partnerartikel

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo is een speciaal type shampoo dat is ontwikkeld om blonde, grijze of gebleekte lokken te neutraliseren en ongewenste gele tinten te verwijderen. Het bevat paarse of blauwe pigmenten die zich hechten aan de haarlokken en helpen om de gewenste koele, zilverachtige kleur te behouden of te herstellen.

De paarse of blauwe pigmenten in zilvershampoo werken als kleurcorrectors. Ze neutraliseren de warme tonen in het haar, zoals geel en oranje, die vaak ontstaan ​​door blootstelling aan zonlicht, zwembadwater, hard water of natuurlijke verkleuring door ouderdom.

Belangrijke tips bij het gebruik van zilvershampoo

Zilvershampoo kan het haar uitdrogen als het te vaak wordt gebruikt. Het wordt over het algemeen aanbevolen om het één tot twee keer per week te gebruiken, afhankelijk van de behoeften van je haar en de gewenste resultaten. Laat het per gebruik ook niet te lang intrekken, hiermee krijg je dat het haar sterk uitdroogt en je een paarse tint krijgt in het haar.

Zorg dat je het haar goed hydrateert na het gebruik van zilvershampoo. Dit kun je doen door middel van een goede conditioner of leave in conditioner. Ook een masker kan hierbij helpen. Kies een product die passend is bij jouw haar en geef het de verzorging die het nodig heeft na de zilvershampoo.

Creëer een look

Nadat je het haar hebt behandeld met zilvershampoo is het tijd om het haar leuk te stylen. Dit kun je op diverse manieren doen. Door het haar los te houden krijg je een speelse look, aangezien het allemaal mooi los langs je hoofd valt. Het haar opsteken geeft vaak een chique look. Zorg dat de haarstijl de hele avond goed blijft zitten door middel van sterke haarlak. Op deze manier kies je voor een prachtige haarstijl met wat assige ondertonen van de zilvershampoo die je mooi in model kunt krijgen!

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).