Janine (51) is 3x getrouwd: ‘Deze keer zijn de huwelijkse voorwaarden goed geregeld’ 

-

Sommige vrouwen blijven in het huwelijksbootje stappen. Gewoon, omdat ze in eeuwige liefde geloven. Janine (51) was zeventien jaar getrouwd met de vader van haar kinderen, vier jaar met haar tweede echtgenoot en nu is deelt ze het leven met man nummer drie. “Ik blijf in de liefde geloven”

“Ik ben een romantische ziel. Ik vind het fijn ten overstaan van familie en geliefden uit te spreken dat we samen oud willen worden. Ik weet heus wel dat een huwelijk niet altijd leuk is. Ik verwacht niet dat je jubelend om elkaar heen blijft dansen, wel dat je ook bij elkaar blijft als het even minder gaat.

Iedereen vond mijn eerste man en mij het perfecte stel. Het ging ook goed, maar van binnen knaagde het. Ik was pas 23 toen we trouwden. Tijdens een vakantie werd ik hoteldebotel verliefd op iemand anders. Ik was inmiddels veertig, wilde geen buitenechtelijke relatie en heb heel daadkrachtig de scheiding aangevraagd. Onbegrijpelijk vond de buitenwereld dat. Ik dacht alleen: dit voelt goed. Mijn nieuwe vriend was niet eerder getrouwd geweest. We kochten een huis. Trouwen was de volgende logische stap. Nu weet ik: het ging veel te snel, we kenden elkaar nauwelijks. Toen hij na een jaar depressief werd en opperde dat hij wilde scheiden, schrok ik me lam. Wat voor voorbeeld gaf ik aan de kinderen? Wat zou de buitenwereld ervan denken? We hebben nog drie jaar doorgemodderd. Uiteindelijk vonden zelfs vrienden dat het beter was te stoppen met het huwelijk.

Voortaan blijf ik alleen met mijn kinderen, besloot ik. Twee jaar later ontmoette ik Sander die middenin een scheiding zat. Wij gaan nooit trouwen, beloofden we elkaar. En toch ging hij voor me op z’n knieën. Hoe ongeloofwaardig kun je zijn als je voor de derde keer je geloften uitspreekt. Ik vond het bijna gênant. De grapjes waren niet van de lucht: ‘Je weet inmiddels hoe het moet hè?’ Ik kon er wel om lachen. Sander en ik willen hebben de huwelijkse voorwaarden goed geregeld. Hiermee geven we aan dat we elkaar het beste gunnen. Mijn angst om me opnieuw te binden is gelukkig kleiner dan mijn vertrouwen in de liefde.”

TEKST LAURA VAN DER MEER FOTOGRAFIE JENNIFER KUNES  STYLING INGE DE RIDDER VISAGIE YOKAW PAT

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN