Hoe houd je je relatie romantisch?

-

Als je net verkering hebt, dan viert de liefde hoogtij. Je slooft je uit voor de ander met het sturen van lieve kaartjes en het kopen van kleine cadeautjes. Ook tussen de lakens zit het in die periode meestal wel goed. Maar als je elkaar al een aantal jaren kent, loop je het risico dat de sleur in je relatie toeslaat. Alles wordt een beetje routine. Je wordt opgeslokt door een drukke baan en een druk sociaal leven. Juist dan is het belangrijk om toch nog genoeg tijd voor elkaar vrij te maken. Dan is de kans een stuk groter dat jullie over tientallen jaren nog steeds samen zijn.

Maak tijd vrij voor elkaar

De belangrijkste tip om je relatie romantisch te houden, is tijd vrij maken voor elkaar. Plan een weekendje weg met z’n tweeën of ga eens per maand samen romantisch uit eten. De kinderen mogen vast wel een nachtje bij opa en oma of bij een vriendje logeren. En blijf vooral met elkaar praten. Als er problemen zijn op het liefdesvlak is het belangrijk die uit te spreken voordat ze echt tussen jullie in gaan staan. Op die manier halen jullie met gemak je gouden huwelijksfeest.

Spannende dingen ontdekken

Er zijn stellen die gaan experimenteren in de slaapkamer. Dat kan met bepaalde seksspeeltjes, maar ook door de stijl van de seks aan te passen. Probeer bijvoorbeeld eens bdsm bondage. Dat hoeft helemaal niet zo heftig te zijn als je in eerste instantie zou denken. Je hoeft echt niet meteen een latex pakje aan en een masker voor je ogen. Bondage kan namelijk heel subtiel. Je kunt er bondage touw of tape voor gebruiken. Je hoeft de ander ook niet meteen helemaal vast te ketenen. Je kunt het ook beperken tot alleen de polsen of de enkels. De tape of het touw hoeft ook niet meteen zo strak dat de bloedsomloop van je partner in gevaar komt. En het belangrijkste is: jullie gaan net zo ver als jullie zelf willen. Er zijn geen regels waar je je aan moet houden.

Problemen bij het vrijen oplossen

Als je ouder wordt kan het gebeuren dat de seks wat moeizamer gaat. Mannen kunnen te maken krijgen met een erectiestoornis en vrouwen worden na de overgang soms wat minder snel vochtig. Voor dat laatste probleem is een simpele oplossing: glijmiddel. Dit is een reukloos en smaakloos middel dat je in de vagina kunt aanbrengen. Een vingertop is meestal voldoende. Vervolgens kan je partner je moeiteloos penetreren of kun je een seksspeeltje zoals een vibrator gebruiken. Glijmiddel is er in verschillende vormen. De variant op waterbasis is het veiligst, de kans op een allergische reactie is nihil.

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN