Heleen kijkt MAFS: ‘Heeft Arjan de kracht om overeind te blijven in deze rollercoaster?’

-

Heleen van SAAR zat gisteravond weer klaar voor de vijfde aflevering van Married At First Sight. In deze trouwde niemand, voerde Arjan alpaca’s vanuit zijn kruis en luisterde Joep naar Morgen ben ik de bruid van Willeke Alberti.  

Gisteravond dacht ik voor het eerst: allemachtig, hoeveel aflevering komen er nog? Heel veel vrees ik, want RTL smeert de boel eindeloos uit over de avond en als een stel drie zinnen heeft gezegd is er hup, alweer een reclameblok. Waarschijnlijk zitten we tot diep in maart naar de stellen te kijken.

Tel bij dit leed op dat er in dit stadium gewoon niet zoveel gebeurt. Astrid en Sander zijn op huwelijksreis, Sander is nog steeds veel van alles en Astrid begint al wat minder te giechelen. Op de alpacafarm bleek Sander de dieren liefst op kruishoogte te voeren omdat hij ze per se over hun wollige kop wilde aaien. Wat alpaca’s duidelijk niet willen, maar daar had de dierenvriend geen boodschap aan.

“Alles is relaxed,’ zo omschreef Astrid hun samenzijn, maar ik zie dit lieve koppel niet meer dan vriendjes worden.

Alle hoop op succes lijkt vooralsnog te zijn gevestigd op Astleigh en Rowan die naar Sardinië gingen. Rowan, die hihihi-Astrid naar de kroon begint te steken met haar hahaha achter iedere zin, verklapte dat hun huwelijksnacht niet verder was gegaan dan wat zoenen en tegen elkaar aanliggen. Goh, wat zal Astleighs vriend Rudi teleurgesteld zijn! De chemie tussen Astleigh en Rowan is duidelijk: die is vooralsnog gebaseerd op fysieke aantrekkingskracht. En zoals onze oma’s vroeger al zeiden: ‘Van een mooi boord kan je niet eten,’ dus of het stel werkelijk bij elkaar past zal nog moeten blijken.

Ondertussen bleek dat Joep op zijn trouwdag de catering van RTL niet vertrouwt, want welke bruidegom maakt zelf een paar kipwraps om in een trommeltje mee te nemen? Joepie dus. Ik kan er niks aan doen, ik vind hem zo lief. “Ik heb mijn koffertje gepakt en mijn schoentjes gepoetst,” deelde hij mee en hoera, daar arriveerde moeder Anne-Mieke, een mooie, kleurrijke  dame. De band zijn ‘moedertje’ is superhecht, maar dat geldt zo te zien voor dat hele gezin. Wat mij een voordeel lijkt: Joep is zorgzaam en niet bang om te laten zien hoeveel hij van zijn moeder en broers houdt. Even later zaten moeder en zoon gezellig samen op de bank  betraand naar Willeke Alberti’s klassieker Morgen ben ik de bruid te luisteren, en omhelsden ze elkaar nog maar eens flink.

Het contrast met Caroline en haar wel bijzonder nuchtere moeder was nogal groot. Deze Jantine bezag het geheel met grote nuchterheid, liet geen traan toen haar dochter werd getransformeerd tot een werkelijk beeldige bruid en vatte het liefdesleven van haar dochter kernachtig samen tot: “Ze kwam wel eens met iemand thuis waarvan wij dachten: wat moet je daar nou mee, maar ja, zij probeerde ook maar wat hè.” Nu hoopt ze dat de bruidegom iemand zal zijn die bij haar dochter aansluit ‘qua level en leefstijl.’ Oei. Op de een of andere manier zie ik naast Caroline een wat oudere, ervaren man, en niet de lieverd die Joep is.

De zorgen die ik de vorige keer al over Arjan had, blijf ik houden. Maurice is een leuke kerel en benadert alles heel positief, zelfs tijdens die gruwelijke fotosessie. Maar of Arjan de kracht heeft om overeind te blijven in deze rollercoaster?  Voor verdere overpeinzingen was geen tijd, want na reclameblok 1163 bleek nog een stel de Gouden Enveloppe te krijgen: de 28-jarige Sonny – wagenparkbeheerder, Disney- en musicalfanaat vindt dat er in de gayscene teveel sprake is van ‘hoeren en snoeren’ Voor wie nu denkt: huh? Snoeren? Dat is een oud-Nederlands woord voor lichtekooi en lichtekooi is weer, enfin, zoek het zelf maar op. Sonny wil gewoon vastigheid, huisje, boompje, beestje. De deskundigen zochten voor deze leukerd Dylan uit (27),  die in een kledingwinkel werkt, zelf kleding ontwerpt en van volleybal houdt. Eén moeilijkheidje: de een woont in Emmen en de ander in Dordrecht. Dat is tweeëneenhalf uur rijden! Het stel is een te goede match om te laten schieten, is het excuus van de matchmakers, en bovendien hebben ze allebei ervaring met lange afstand relaties. Die dus allemaal mislukt zijn. Nou ja, afwachten maar.

 

gifgif
Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard (65) woont in het noorden van het land, staat bekend als verklaard sporthater, maar loopt zich dagelijks suf met de hond en klimt iedere week op een paard. Is dol op poezen, lezen, jurken en witte wijn, en kampt al decennia met een hardnekkige Bold and the Beautiful verslaving.

RECENTE ARTIKELEN