Freiburg: de perfecte mix van stad en natuur

-

Ben je van plan om er deze herfst een paar dagen op uit te gaan en zoek je nog een bestemming? Denk dan eens aan Freiburg in Duitsland! Deze bruisende stad is de perfecte mix van natuur en architectuur en biedt alles om je een paar dagen te vermaken. Van musea en concerten tot naar hartenlust shoppen en lekker eten en drinken.  

Freiburg heeft alles om je een paar dagen goed te vermaken. Wat je dan zoal kunt doen? Wij hebben onze tips voor je op een rijtje gezet.

Wat doen in Freiburg?

Tour door het oude centrum

Een tour door het oude, historische centrum van Freiburg mag niet ontbreken op je to-do list. Het centrum stamt al uit de 11e eeuw en dat zorgt voor prachtige architectuur en pittoreske straatjes. In de smalle straatjes rond de pleinen Rathausplatz, Münsterplatz and Augustinerplatz vind je de leukste duurzame winkels en boetiekjes. 

De markt op

Rondom de gothische kathedraal Freiburger Münster staat van maandag tot zaterdag de Münstermarkt waar je volop lokale producten kunt halen, zoals specialiteiten uit het Zwarte Woud. Ook de overdekte Markthalle is een aanrader om doorheen te slenteren en vervolgens te blijven hangen voor de lunch.

Lekker eten en drinken

Voor Mediterrane sferen hoef je niet ver weg; in Freiburg ontbijt, lunch en dineer je in een exact die sfeer. Het stikt er van lokale brouwerijen, dus voor biertjes uit de buurt zit je zeker goed. Wijnliefhebber? Dan mag een bezoekje aan Alte Wache niet ontbreken. Dit werd in 1733 gebouwd als onderdeel van de kazerne, maar tegenwoordig vind je het het Huis van de Badense Wijnen. Bovendien bieden sommige restaurants een Freiburg menu aan; een speciaal menu waarbij de herkomst van de producten duidelijk moet zijn op de kaart en 70% van de ingrediënten op de kaart moeten uit de regio komen. De menu’s worden ieder seizoen vernieuwd en aangepast naar de tijd van het jaar

FREIBURG MENUE © DORINT THERMENHOTEL FREIBURG

Natuur

Freiburg is dé perfecte mix tussen stad en natuur. Schlossberg Park is een goede plek om van de natuur te genieten. Voor een mooi uitzicht over de stad wandel je naar de top van de Schlossberg, waar ook direct even de Schlossberg toren kunt bewonderen. Daarnaast ligt Freiburg midden in het Zwarte Woud en dat is natuurlijk een paradijs voor natuurliefhebbers. Groene vlaktes en heuvels, riviertjes en watervallen, wijngaarden en riviervalleien; het gevarieerde landschap is o, zo prachtig en zeker in het najaar, met de herfstkleuren een bezoek waard.

© FWTM-Bender

Kunst & Cultuur

Musea, bioscopen, theaters en muziek; als je op zoek bent naar een middag of avond vermaak, zit je hier goed. Vooral muziek is belangrijk voor Freiburg: het is zelfs een van de dingen waar de stad bekend om staat. Van klassiek tot jazz en van elektronisch tot hiphop; in verschillende settings geniet je van alles. Ga je voor bruine cafés met gezellige bandjes of symfonieorkesten in het ‘Konzerthaus’? Wat je ook kiest, je hoeft je hier geen moment te vervelen.

Green City Freiburg

Een belangrijk speerpunt van Freiburg is dat ze wereldwijd bekend staan als ‘Green City Freiburg’. In 1970 zijn ze namelijk al begonnen om een milieuvriendelijke stad te worden. Sindsdien zijn er talloze projecten en duurzame oplossingen gerealiseerd, dankzij de input van inwoners, bedrijven, wetenschappers, kerken, scholen en culturele organisaties.

Kortom: ben je op zoek naar een fijn weekendje weg in een stad waar je zowel de drukte als de rust kunt opzoeken? Ga dan naar Freiburg! Meer informatie vind je via: Greencity.freibrug.de

© FWTM-BENDER

gifgif

RECENTE ARTIKELEN