Empty nest? ‘We hebben geen tijd om de kinderen te missen’

-

Een Empty Nest biedt ongekende mogelijkheden. Joyce van der Giessen (56) en haar man René (62) kochten in 2018 een hotel in Oostenrijk, toen hun twee jongens het huis uit waren.

Tekst: Merel Brons, Foto: Ellen van Bennekom

“Ik had het om me heen en in tv-programma’s zo vaak gezien: ouders die de droom hadden om naar het buitenland te vertrekken en hun kinderen meesleepten. Die kinderen werden er vaak niet gelukkig. Wij hadden dezelfde droom, maar wilden dat absoluut niet doen als de kinderen nog thuis woonden. Dus hebben we gewacht tot ze uit huis gingen. We hebben geholpen met op orde krijgen van hun woningen, samen geschilderd en geklust. Toen konden we met een gerust hart gaan.

Toch heeft het nog jaren geduurd. De verkoop van ons huis wilde niet vlotten door de kredietcrisis en het duurde ook lang voordat we iets vonden dat naar ons zin was. We wilden graag een goedlopend bedrijf overnemen en niet te veel renoveren. Maar wat we vonden in Frankrijk en Duitsland waren complete bouwvallen. Daar zaten we niet op te wachten. Uiteindelijk kwamen we in Oostenrijk terecht. We hebben geen tijd om de kinderen te missen.”

Verder lezen?

Wil je weten hoe het Joyce en René (en andere stellen die álles uit hun Empty Nest halen) verging?  Je vindt hun hele verhaal én dat van andere levenslustige Empty Nesters in de nieuwste Saar. Nooit meer iets missen? Neem een abonnement!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

 

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN