Drank, drugs, ruzies, schulden: Patty Brard overleeft álles

Van haar kleurrijke leven is een serie gemaakt waarin ze niet wordt gespaard.

Is er iets wat Patty Brard (68) niet heeft meegemaakt? Als kind van Nederlands-Indië naar Rijswijk getransplanteerd. Moeizaam acclimatiseren, strenge ouders. Als jonge vrouw beginnen op een administratiekantoor, hosselend de muziekwereld in.

Grote successen met Luv, maar ook foute mannen, een faillissement en ruzie in de familie, waardoor ze haar dochter tien jaar niet zag. Steeds iets opbouwen, steeds weer helemaal opnieuw moeten beginnen. En toch altijd weer opkrabbelen, getooid in een panterprintje en nooit om een bon mot verlegen – geen wonder dat men er een serie in zag.

Doorzettingsvermogen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard)

Patty en haar dochter Priscilla die elkaar weer hebben gevonden 

“Will Koopman (Oogappels, Gooische Vrouwen) kwam anderhalf jaar geleden naar me toe en zei dat ze fan was van mijn doorzettingsvermogen”, zegt Patty in het AD. “Dat ik een voorbeeld ben voor vrouwen die denken dat er geen licht aan het einde van de tunnel is. Ze voegde toe: jij bent één keer vaker opgestaan dan gevallen, een feminist die bestond voor het woord was uitgevonden. Haha, ja: ze wist natuurlijk precies hoe ze me erin moest lullen.”

Confronterend

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard)

Ze sprak een jaar lang met het schrijversteam over haar leven en heeft de serie zelf inmiddels gezien, wat ze een emotionele en confronterende ervaring vond. Toch had ze het niet willen missen. “Ik geloof er ook niets van dat Máxima niet gaat kijken naar haar serie. Natuurlijk is ook zij nieuwsgierig. Net als de leden van het Britse koningshuis. Dan heeft de hele wereld het over The Crown en dan zouden zij het niet gezien hebben? Ga toch weg. Dat gelooft helemaal niemand.”

Voorpret!

Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven kruipen in de huid van Patty in verschillende fases van haar leven en lijken verrassend goed op haar. Jim Bakkum is te zien als Patty’s ex-geliefde René Muthert. Acteurs Chris Peters en Lorenzo de Moor spelen haar andere ex-partners. Haar huidige partner, Antoine van de Vijver, wordt in de serie vertolkt door Mattijn Hartemink.

PATTY is vanaf 18 februari te zien op Videoland.

Puck van de Heuvel
Puck van de Heuvel
Puck (52) is copywriter en journalist, woont samen met haar man en drie pubers en is nog nooit een smeuïg verhaal tegengekomen waarvan ze niet onmiddellijk het fijne wil weten.