7 cocktailbars die absoluut een opvlieger waard zijn

-

Het is altijd wel ergens Happy Hour, toch?

Pornstar martini, mojito, esma – we zijn er dol op. En ja, ze een cocktail is bijna een garantie op een vapeur, maar wat is dat in de overgang niet? Even deppen en uithijgen, en weer dóór – het leven is te kort om er niet op te proosten. In deze Instagrammable cocktailbars ben je in goede handen bij de liquid chef en kun je gezien worden.

Zwolle

The Peacock is een verborgen bar boven gastropub The Dublin House met alleen maar signature cocktails. Met een geheime code kom je binnen – het is allemaal héél speakeasy – en daarna is het een en al OTT veren, pluche, kleuren en goud. En spannende cocktails, natuurlijk!

Amsterdam

Nog een Roaring Twenties beeldje: Fitz’s Bar is te vinden in het Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park in Amsterdam. Klassiek in stijl, modern in uitvoering en winnaar van de Best New Cocktailbar bij de Entree Awards 2023. De bartender is een tovenaar met out of the box-smaken.

Roermond

Of je nu gaat wandelen of fietsen door het Limburgse heuvelland of je stappenteller laat oplopen in de nabijgelegen outlet , in Roermond kun je bijkomen in TwentyTwo. Je eet Aziatisch geïnspireerd streetfood en drinkt creatieve, veelal frisse cocktails die er uitstekend mee combineren. Leuk aan het bar team is dat ze alle klassiekers onder de knie hebben, maar je ook graag verrassen met eens iets nieuws, om je smaak te verbreden. Zoals deze Margarita 2.0: een Figarita! Een boutiquehotel of B&B is er ook vast wel te vinden.

Eindhoven

Vane is een fijne skybar met uitzicht over de stad, lekkere hapjes en cocktails van allemansvriend tot ‘holy-sh*t, wat proef ik?’

Den Haag

Het is duidelijk dat menig nieuw cocktailbar zich laat inspireren door flamboyante 1920’s. Zo ook Dorian Speakeasy, een soort liefdesbaby van een Steam Punker en een hippe flapper. Bedacht door een van de mannen achter Law & Order in Amsterdam. Gotisch decor, eeuwenoude cocktailrecepten en absint-fonteinen? Gaat dat zien.

Rotterdam

Botanero, de Cocktailbar van het Jaar 2022 staat nog altijd op eenzame hoogte. Je kunt er lekker eten en je laven aan populaire cocktails met een twist, bereidt met enkel huisgemaakte ingrediënten en de allerbeste spirits – van Schiedam tot aan Mexico. We tippen de Paloma: tequila en een huisgemaakte soda van grapefruit, limoen, rabarber en jasmijnthee.

Groningen

Geheel Roaring Twenties-vrij is Mr. Mofongo, waar een robotarm de volmaakte likeur voor je drankje uit een acht meter hoge drankkast haalt. Fijne wereldse kaart met hapjes voor erbij, we tippen de fluweelzachte Cinna Peach Caipirinha. Voor de wijnliefhebbers is er ook nog een wijnbar op zolder, sorry, in de ‘rooftop’. Enjoy!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN