Als ik de pijp uit ga – dit zijn mijn laatste wensen

-

Niet dat Els nou op het punt van overlijden staat, maar omdat ze familie en vriendinnen bezorgd ziet kijken als ze een whisky achteroverslaat kan ze niet uitsluiten dat het zomaar kan gebeuren.

En dan is het mooi als de nabestaanden zo’n beetje weten wat haar wensen zijn.

 1. Trek mij een pyjama en dikke sokken aan
  Gewoon, omdat dat mijn lievelingsoutfit is. Relaxed en lekker warm. Wel een nieuwe pyjama graag. En dan dikke wollen sokken in een bijpassend kleurtje als het niet te veel moeite is.
 2. Doe maar een kartonnen kist
  Omdat ik gecremeerd wil worden, lijkt het me onzin mij in een mooie houten kist te leggen. Niet lief voor het milieu, hartstikke duur, nergens voor nodig. Een kartonnen kist kan maximaal 120 kilo aan, dat redden we net.
 3. Mijn zoon, broers, ex-zwager M. en andere lieve vrienden dragen de kist
  Op de schouders graag, net zoals we mijn ouders naar hun graf hebben gedragen.
 4. Speel mijn lievelingsmuziek
  Avond van Boudewijn de Groot, Sarah van Serge Reggiani, Jeruzalem of gold gezongen door Ofra Haza, Une belle histoire van Michel Fugain, en tot slot Im Paradisum van Gabriel Fauré.
 5. Mijn zoon zingt De Vlieger van André Hazes
  Niet dat hij kan zingen, helemaal niet zelfs, maar hiermee dreig ik hem al zijn hele leven en sommige dreigementen moeten we uitvoeren. Nee hoor, grapje.
 6. Veel speeches graag, en lekker veel huilen en lachen
  Op mijn verlanglijst staan in ieder geval toespraken van mijn broers, mijn zoon, nichtjes en vriendinnen. Alvast bedankt! Ik kan niet wachten!
 7. Na de plechtigheid: bitterballen en drank (en koffie en thee voor de liefhebbers en geheelonthouders – want die ken ik ook).
 8. O ja, wat te doen met mijn as?
  Het meer van Galilea, het bos waar ik zo graag met Willem loop, bedenk maar wat. Ik vind alles goed, want ik ben toch dood en sowieso een volgzaam type.

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN