Activiteiten die je kan doen met je kleinkind

-

Heb jij kleinkinderen en ga je graag af en toe iets met ze doen? Erg leuk! De kinderen vermaken zich en zo krijg jij een goede band met de kinderen. Soms kan het lastig zijn om een leuke activiteit te bedenken. Vooral als het gaat om meerdere kleinkinderen die verschillende leeftijden hebben. Wil je graag wat inspiratie voor activiteiten? Dat krijg je in deze blog!

Logeerkamer

Als je een logeerkamer hebt, is het erg gezellig om de kleinkinderen langs te laten komen  om te komen logeren. Dan kunnen jullie samen een film gaan kijken of knutselen of andere leuke dingen in huis. Heb je extra ruimte maar geen bed voor de kleinkinderen, dan is een kinderbed 90 x 200 of een halfhoogslaper een goed idee voor op deze kamer. Veel opa’s en oma’s laten de kleinkinderen niet vaak genoeg langs komen, en dat is zonde vooral in hun jonge jaren. Zo mis je dan vaak de kans om dit soort activiteiten samen te doen.

Naar een park

Kinderen vinden wandelen vaak erg leuk, of natuurlijk de speeltuin. Daarom is wandelen in een mooi park met een speeltuin of klimrekken een leuk idee. Je kleinkind kan zich uitleven terwijl jij even kan uitrusten op een bankje. Het park leert kinderen ook over de natuur, dus als je weetjes hebt, vertel ze dan zeker. Wie weet vinden ze het wel heel erg interessant.

Eropuit

Veel kinderen houden van dagjes uit, dus een dagje weg met opa en oma vinden ze vast geweldig. Maar waar naar toe dan? Nou naar een dierentuin bijvoorbeeld, kinderen zijn erg nieuwsgierig en daarom is een dierentuin de perfecte plek om naartoe te gaan en ze even los te laten. Maar ook zoiets als een aquarium of een trampoline park vinden kinderen helemaal geweldig. Zolang ze maar van al die energie af kunnen komen. Kinderen hebben veel energie en iets doen wat veel energie kost is de beste keuze die je kunt maken. Zoiets als een trampoline park zal geweldig voor ze zijn. Ze kunnen rennen en springen voor een tijdje terwijl opa en oma een bakje koffie doen en zitten te kijken.

Hobby’s

Kinderen zijn erg leergierig en als je zelf een hobby hebt zullen ze daar wellicht ook wel interesse in hebben. Als opa een schuur heeft waarin hij bezig is met klussen zijn kinderen vaak nieuwsgierig naar wat het is en hoe het werk. Of alsoma doet aan breien dan vinden ze dat vaak ook interessant. Zo kun je jouw kleinkinderen leren over hobby’s en zodat ze misschien wel hun eigen hobby’s ontwikkelen. Kinderen houden ook van tekenen, dat kun je samen met ze doen als een hobby van jullie samen. Als kinderen uitgekeken zijn op hun hobby’s, kun je samen op zoek gaan naar nieuwe hobby’s. Misschien vinden ze wel dezelfde dingen leuk als opa en oma, en dan kunnen jullie die hobby’s samen doen. Dus wacht geen moment en ga iets plannen om samen te doen, en maak herinneringen die je nooit meer vergeet.

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN