7 heerlijk truttige trends die weer knetterhip zijn

-

Kijk je naar de voorjaarstrends, dan lijkt het soms alsof je in een soort seventies timewarp terecht gekomen bent.

Bloemetjesjurken, gezellige vestjes, blauwe oogschaduw – we hebben het allemaal al eens eerder gezien. En de ijzeren wet onder fashionista’s is dat als je een trend de eerste keer hebt meegemaakt, je ‘m de tweede keer beter links kunt laten liggen.

Maar daar is natuurlijk best een (raglan)mouw aan te passen. Zeven tips om met een één tweak je look lenteproof te maken. En je dochter gaat die vestjes onmiddellijk jatten, zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd.

Het ajourvestje

Het ajourvestje van ooit heeft een makeover gekregen in de vorm van tricot pointelle. Je draagt ‘m op jeans of een leren broek met een beetje spannend topje eronder, al is een simple wit T-shirt ook cool

Zara € 40

Het gestreepte vestje

En ook het vintage vestje met geometrische patronen is weer helemaal terug. Dit folky exemplaar is gemaakt van biologisch afbreekbare wol.

Brora € 210

De plissérok 2.0

De plissérok mag niet in je garderobe ontbreken. Verkrijgbaar in keurig grijs en zedig zwart, maar omdat het 2024 is en je als 50+ vrouw best een beetje kleur kunt gebruiken zouden we gaan voor roze in satijnglans. Er is ook een versie in groen en goud, om in te shinen.

Zara € 50

De bloemetjesjurk

Gelukkig zijn de jurken met de idiote pofmouwen die je – shock & horror – dikker lieten lijken helemaal uit. Maar een vrolijke bloemetjesjurk met retrovibes, daar maak je de komende maanden blits mee. Draag ‘m met sneakers of een paar interessante schoenen om geen trad wife te lijken.

& Other Stories € 89

De trench

De trenchcoat is sinds de seventies eigenlijk nooit meer uit de mode geweest, het is een klassieker in het rijtje witte blouse, LBD’tje en die ene perfecte jeans. Maar dit voorjaar kun je er echt niet omheen, je ziet ze in alle kleuren. We zouden gaan voor klassiek beige, want tijdloos en ook deze zal je dochter tot in 2055 willen dragen.

Massimo Dutti € 199 (nog eentje: deze gaat tot en met maat 54 € 40)

Paisley

Wie paisley zegt, ruikt bij wijze van spreken de wierook en henna al. Een bloesje voor erbij is echter best leuk, zeker op een (witte) jeans. We zouden niet voor bruin en oranje gaan (tenzij je helemaal voor fashion victim gaat, uiteraard), maar voor iets lieflijks.

Bonprix € 30, tot en maat maat 54

Jumpsuit

Voor je inner hippiechick: wide fit jumpsuit met bloemenprint en steekzakken. We zouden er in plaats van pumps stoere sneakers onder dragen of – als het warmer wordt – sassy slippers of sandalen.

Farm Rio € 285

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN