50+ vrouwen over hun buik: “Ik was Jackie Kennedy en werd Willemijn van Gooische Vrouwen”

-

Vrouwen en hun lichaam: het lijkt een levenslange strijd. Vooral de buik – die tijdens de overgang genadeloos verandert in ‘de rol’ of in iets anders, maar in ieder geval niet meer lijkt op het buikje dat je vroeger had. Vier 50+ vrouwen vertellen over hun buik. 

‘Mijn buik schommelt mee’

MANUELA (50) “Mijn man kan trots op zijn buik slaan en ongegeneerd uitbuiken. Daar kan ik nog wat van leren, vrouwen doen zo spastisch over hun lijf. Ik heb nooit een strakke buik gehad. Als kind was ik een rond bolletje. Pas toen ik fanatiek ging zwemmen ging het babyvet eraf. Al vond ik dat zelf natuurlijk niet. Zoals elke puber wilde ik nog dunner worden, terwijl ik nu bij oude foto’s denk: je had niks te klagen.

Ik kan nogal jojoën. Ik weeg nu tachtig kilo, maar ben ook zeventig en negentig kilo geweest. Dan schommelt die buik natuurlijk mee. Op het Spaanse strand zag ik weer wat leeftijd doet met je lijf: niemand ontsnapt aan uitzakken. Niet dat ik mijn buik lelijk vind hoor. Voor mijn leeftijd ziet-ie er prima uit.”

‘Jackie Kennedy werd Willemijn’

EMMA (61) “Ik had geen buik, maar een kuil. Die verdween voorgoed toen ik op mijn 25ste zwanger werd. Dat vond ik jammer, maar toch ook weer niet. Ik sta zelden voor de spiegel, dus ik merk eigenlijk alleen aan mijn kleren dat ik dikker of dunner word. Na mijn vijftigste ben ik ontploft. Ik ging van maat 38 naar 46. Ik was Jackie Kennedy en werd Willemijn van Gooische Vrouwen.

Toen mijn huwelijk vorig jaar strandde, kon ik maanden niet eten. Ik viel 25 kilo af. En nu heb ik geen buik meer. Heel handig: ik kan weer leuke kleren dragen. Meer dan dat voel ik er niet bij. Het maakt me niet uit of iemand dun of dik is, het gaat erom dat je samen kan lachen.”

‘Uithongeren gaat me te ver’

SIMONE (51) “Ik ben lang en slank en toch heb ik geen strak buikje. Er blijft altijd een vetje dat niet weg is te trainen. Dat verdwijnt alleen door jezelf uit te hongeren. Dat gaat me te ver. Ik vind het belangrijk een goed voorbeeld aan mijn puberdochter te geven. Ik wil haar niet de indruk geven dat je moet voldoen aan een of ander schoonheidsbeeld.

Ik hou van eten, en ook van drinken. Tijdens mijn zwangerschappen kwam ik zeker 25 kilo aan. En het ging er allemaal niet makkelijk af. Ik sport sinds een paar jaar drie keer per week. Dan word ik genadeloos afgebeuld door mijn personal trainer. Heel fijn, want daardoor kan ik eten wat ik wil.”

‘Wat is er met me gebeurd?’

INEZ (47) “Tot mijn dertigste was ik een graat met grote borsten. Ik had een platte buik, dunne benen en kreeg het toch voor elkaar over mijn lijf te zeuren. En toen kwamen de kinderen en kreeg ik dikke billen, dikke benen en een flinke buik. Elke ochtend neem ik me voor aan een strak lijf te gaan werken. Maar dan is het een uur of vijf, ben ik moe en hup, mijn eerste glas witte wijn gaat erin. Van alcohol word je hartstikke dik. Ik kan er echt depressief van worden. Wat is toch gebeurd? Ik was zo lekker strak. Ik heb een sportschoolabonnement, maar ben in totaal drie keer geweest. Dat moet ik snel opzeggen. Aan de andere kant, dat voelt het helemaal alsof ik het opgeef.”

TEKST FEMKE STERKEN FOTOGRAFIE ESTER GEBUIS

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN