50+ vrouwen over het geheim van hun seksleven

-

Drie vrouwen vertellen hoe ze het leuk houden in bed. “Het is zo fijn me begeerd te voelen.”

Marjolein (54) is 34 jaar getrouwd met Jan (59). “We hebben altijd een bevredigend seksleven gehad. Nou ja, niet in tijden dat we verdrietig of ziek zijn natuurlijk. Maar zelfs dan zorgen we ervoor dat we contact blijven houden. Ik laat Jan merken dat ik hem aantrekkelijk vind en andersom. Ik denk dat sex belangrijk is, ook als je al heel lang bij elkaar bent. Die intimiteit is het cement van je relatie. Als je de passie kwijtraakt, kun je de rest ook wel vergeten.”

Kaat (56) woont 21 jaar samen met Robert (55). “Ik kan me niet voorstellen dat je het de rest van je leven nooit meer met een ander doet. Robert en ik hebben een open relatie. Dat is fijn, maar ook ingewikkeld. Je moet goeie afspraken maken en heel eerlijk zijn. In het begin was het wennen en hadden we last van jaloezie, inmiddels gaan we er heel ontspannen mee om. En dat heeft ook effect op ons eigen seksleven. In onze omgeving merken we dat veel partners verstrikt raken in werk, gezin en andere besognes en steeds minder oog hebben voor elkaar. Daar hebben Robert en ik geen last van.”

Lidy (50) is 18 jaar getrouwd met Reinier (56). “Je moet allebei het verlangen hebben de ander te plezieren. En openstaan voor nieuwe dingen. Toen Reinier voor het eerst thuiskwam met een seksspeeltje, stond ik echt wel even raar te kijken. Nu vind ik niks leuker dan experimenteren. We hebben nog altijd de grootste lol in bed. We kijken ook weleens een pornofilmpje, dan krijg je echt meteen zin om te vrijen. Ik ben blij dat we nog altijd een goed seksleven hebben, het doet wonderen voor je humeur. Het is zo fijn om je begeerd te voelen.”

LEES OOK: Dit is waarom 50-plussers de beste sex hebben

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN