50 tekenen dat je een overbezorgde moeder bent

-

Sommige moeders houden zoveel van hun kind dat ze hun bloedje voor alle moeilijkheden willen behoeden. Ook als ze bijna of allang volwassen zijn. Waarschuwing: onderstaande voorbeelden kunnen schokkend zijn voor minder teergevoelige ouders.

 1. “Mijn man en ik zitten regelmatig na middernacht nog vlijtig te plakken en knippen aan een project, omdat timemanagement niet het sterkste punt van ons kind is. Hij is tweedejaars op een HBO-opleiding.”
 2. “Ik ben op school verhaal gaan halen omdat mijn zoon een hoger punt voor Frans verdiende.”
 3. “Af en toe snij ik het vlees voor mijn brugpiepers nog. Soms is zoiets gewoon makkelijker.”
 4. “Ik heb de inlog van het huiswerksysteem om te kunnen controleren wat er moet worden gedaan.”
 5. “Als we bij de dokter zijn, beantwoord ik driekwart van de vragen voor mijn zestienjarige dochter omdat ze niet zo goed uit haar woorden kan komen.”
 6. “Ik google haar en haar vriendinnen en volg ze op social media om te zien wat ze allemaal uitspoken.”
 7. “Ik heb een cursus wiskunde gevolgd om mijn kinderen te kunnen helpen met hun huiswerk.”
 8. “Echt bizar dat ouders weggaan als hun kind een feestje geeft. Die van ons zijn achttien en negentien en wij zijn er altijd bij. Gezellig.”
 9. “Natuurlijk overleven ze het wel als ze hun lunch vergeten, maar ik breng die toch altijd even na. Ik heb een sleuteltje van hun lockers, ruim die meteen even op en app dan dat ze daar hun broodtrommel en fruit kunnen vinden.”
 10. “Ik ga nog altijd met mijn volwassen dochter mee naar de huisarts. Ze is nogal zenuwachtig en onzeker.”
 11. “’s Morgens maak ik mijn zeventienjarige zoon wakker, duw hem onder de douche, smeer zijn lunch, pak zijn gymspullen en zorg dat hij op tijd op zijn fiets zit.”
 12. “Mijn dochter heeft een voldoende voor Nederlands omdat ik haar essay heb geschreven. En dat was niet voor het eerst.”
 13. “Afgelopen weekend ben ik om vier uur ’s ochtends in de auto gestapt om mijn dochter (22) en haar beste vriendin op te pikken uit de stad.”
 14. “Ik heb tot mijn zoon twintig was voor zijn voetbalteam, gewassen, gereden en broodjes gesmeerd.”
 15. “Ik laat mijn bijna volwassen kinderen weleens winnen met spelletjes, puur om ze een lol te doen.”
 16. “Paintballen of karten vind ik veel te gevaarlijk voor een feestje.”
 17. “Toen mijn dochter voor het eerst op pad ging met haar autootje ben ik er op afstand achteraan gereden, gewoon voor alle zekerheid.”
 18. “Ik ben via een fake Facebook- en Instagram-account ‘bevriend’ met mijn dochter om alles van haar te liken, omdat ik het zielig vind als ze geen reacties krijgt.”
 19. “Omdat ik wist dat hij nieuwsgierig was naar blowen en ik niet wilde dat hij op een vreemde plek een slechte trip zou krijgen, heb ik een joint voor hem gekocht om thuis te roken, in ons bijzijn. Dat vond hij dan weer niet cool.”
 20. “Als mijn dochter niet lekker is, meld ik haar ziek op haar werk, omdat ze dat eng vindt. Mijn dochter is 24.”
 21. “Ik maak voor mijn studerende kinderen nog gezamenlijke gezinsafspraken bij de tandarts.”
 22. “Op vakantie gaan de spullen van mijn dochter (17) in onze koffers. Zo kan ik een oogje in het zeil houden op wat ze meeneemt. Niet te bloot en zo.”
 23. “Niet alleen heb ik het formulier voor het bijbaantje van mijn kind ingevuld, ik heb ook de afspraak voor het gesprek voor hem gemaakt en hem erheen gereden.”
 24. “Mijn man en ik hebben onze dochter (20) omgekocht om nog een jaar thuis te blijven wonen, in ruil voor haar rijbewijs op onze kosten. Ze is er gewoon nog niet aan toe op kamers te gaan.”
 25. “Ja, ik ben mee geweest naar de open dagen van zijn vervolgopleiding.”
 26. “Toen een vriendin van mijn dochter (19) in elkaar zakte, belde ze mij in plaats van het alarmnummer.”
 27. “Stiekem door het mobieltje van mijn dochter (16) scrollen is een wekelijkse hobby van me.”
 28. “Ik regel alles voor mijn studerende dochter. Als ik het niet doe, gebeurt het gewoon niet, daar zit niemand op te wachten.”
 29. “Mijn man en ik hebben tegelijk met de schoolreis een paar dagen Berlijn geboekt, om in de buurt te zijn.”
 30. “Toen mijn dochter werd afgewezen voor een baan was ze erg overstuur. Ik heb stiekem nog met dat bedrijf gebeld of ze haar sollicitatie niet wilde heroverwegen. Dat wilden ze niet.”
 31. “Ik heb voor mijn dochter in de rij gestaan, zodat zij een goede plek bij Justin Bieber zou hebben.”
 32. “Mijn studerende zoon bel ik elke dag wakker om te zorgen dat hij op tijd op college is. Ik heb zijn rooster.”
 33. “Op het mobieltje van mijn zoon (14) heb ik een volg-app geïnstalleerd, zodat ik altijd weet waar hij uithangt.”
 34. “Mijn kinderen (15 en 17) hebben kleedgeld, maar als ze krap zitten spring ik bij. Ik koop ook hun cadeautjes voor oma en zo.”
 35. “Onze achttienjarige mag op onze kosten mee op vakantie, om te voorkomen dat hij met zijn vrienden naar Salou gaat.”
 36. “Toen mijn zoon (16) met zijn vrienden ging kamperen, hebben wij de tent voor ze opgezet.”
 37. “Hun huiswerk kijk ik na en ik verbeter missers en spelfouten voor ik het doorstuur naar de leraar.”
 38. “Ik sta het bloesje van mijn dochter te strijken, omdat ze een date heeft.”
 39. “We betalen huiswerkbegeleiding, we zitten er zelf bovenop. Als hij naar een lager niveau zou gaan, zou dat voelen alsof ik heb gefaald.”
 40. “Ik rij mijn dochter (14) en haar beste vriendin naar de stad en ga daar dan zelf boodschappen doen, om een oogje in het zeil te houden. We wonen een eind buiten de stad, ze heeft me nodig om weer thuis te komen.”
 41. “Ik ben ooit het studentenhuis van mijn zoon uitgezet omdat ik steeds voor de hele club kwam koken, zodat hij in ieder geval goed zou eten.”
 42. “Op de vorige school van mijn dochter mocht ik niet meer komen zonder afspraak, omdat ik te vaak  tijd van de leraren in beslag nam om over haar te praten.”
 43. “Omdat mijn kind het schoolkamp van de middelbare school zo eng vond, zijn we er een paar dagen van tevoren heen gereden om de boel te verkennen. Van school mocht ik niet mee als begeleider. Jammer.”
 44. “Ik leg nog altijd de kleren voor mijn zonen klaar. Ze zijn 15 en 17 en vinden het wel best.”
 45. “Met geld en spullen is mijn puber aardig te manipuleren. Ik weet dat het niet deugt, maar het is een manier om enige controle over hem te houden.”
 46. “Ik heb het voor hem uitgemaakt met zijn vriendinnetje, omdat hij er zo tegenop zag en ik bang was dat hij iets lulligs zou zeggen tegen haar.”
 47. “Omdat mijn dochter na een avond stappen klaagde over brakheid, heb ik haar op zondag met een aangedikt verhaal meegesleept naar de huisartsenpost, voor de zekerheid.”
 48. “Ik rij mijn kinderen (14 en 16) altijd naar school als het regent. Ik vind het zielig als ze nat worden.”
 49. “Toen hij ging studeren heb ik gebeld met de leiding van de studentenvereniging, wat de ontgroening precies inhield.”
 50. “Ik heb de eerste week bij haar op haar studentenkamer geslapen, omdat ik bang was dat ze heimwee zou krijgen. Na zeven nachten heeft ze me naar huis gestuurd. Jammer, ik had best langer willen blijven.”

LEES OOK 36 dingen die ik denk als mijn man met me wil praten 

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN