Spring naar inhoud
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Familie & Vriendinnen
  • Sex & Relatie
  • Werk & Geld
  • Rimpels & Kwalen
  • Mode & Uitgaan
  • Psyche & Idiotie
SAAR Magazine
Menu
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Familie & Vriendinnen
  • Sex & Relatie
  • Werk & Geld
  • Rimpels & Kwalen
  • Mode & Uitgaan
  • Psyche & Idiotie

22 dingen die vroeger niet in plastic verpakt zaten.

plastic verpakkingen

Ik werd wakker en had dorst. Ik ging naar beneden om een flesje water te halen. Dat stond op het aanrecht. Naast de kraan. En ineens drong het tot me door. Er is de afgelopen jaren iets niet helemaal goed gegaan. Waarom zijn de volgende dingen in hemelsnaam in plastic verpakt?

1. Water. Water kwam gewoon uit een kraan. Je had twee soorten water. Warm èn koud. Niks hippe flesjes. Niks bubbels of plat. Als je dorst had dronk je water uit een glas dat je onder de kraan hield. Had je erge dorst dan dronk je het zó uit de kraan.

2. Kaas. Zo’n groot lekker dik stuk kaas. Daar ging een vetvrij papiertje omheen. Niks meer aan doen. Plakjes kaas? Gewoon opgestapeld op elkaar. Niks kleine vierkante stukjes plastic ertussen. Bendegek?

3. Komkommer. Broccoli. Tomaten. IJsbergsla. Dat lag allemaal lekker vrijuit te wasemen in grote houten kisten. Als mijn moeder vroeger naar de groenteboerin ging en vroeg om een pondje tomaten dan ging de groenteboerin op zoek naar vijf mooie dikke rode sappige exemplaren die ze eerst onder de neus van mijn moeder hield om er aan te ruiken. Gaat niet met plastic er om heen.

4. Huishoudelijke apparatuur. Kocht je een koelkast? Dan bezorgden ze je een koelkast. Niks ding/dong Hallo Coolblue, Bol.com, Mediamarkt. Wat een enorme doos en oh wat een dikke laag bubbeltjesplastic en piepschuim. Koelkast gekocht? Hier. Bam, koelkast! Voorzichtig ermee anders krijg je krassen.

5. Afval. Kletterden wij zo in een grijze pedaalemmer die we kregen van de gemeente. Deze werd wekelijks gereinigd door de helden van de vuilnisophaaldienst. Na afloop donderden wij er wat groene zeep in en wat water, beetjes schrobben. Omkeren op de stoep. Klaar voor gebruik.

6. Alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals: scharen, wasknijpers, aardappelschilmesjes, breinaalden, eierdopjes. Met name die verpakte scharen brengen mij tot waanzin. Wie verzint zoiets? Wasknijpers met een cellofaan erom heen? Why? Aardappelschilmesjes? Bang dat iemand stiekem een aardappel gaat lopen schillen en dat mesje weer terughangt? Eierdoppen die per vier verpakt zijn in van dat Tjernobylplastic dat je alleen maar geopend krijgt door er met veel geweld in te knippen? Met een schaar? Die je eerst met brute kracht uit zijn plastic verpakking hebt weten te wrikken?

7. Gesneden groente. Vreselijk. Zacht en hard door elkaar. Wat zacht is wok je helemaal kapot en wat hard is is beetgaar.

8. Gesneden fruit. In zo’n plastic bakje en dat ze naar een soort van gelei op spuiten om het langer goed te houden….

9. Vlees. Hoe moeten kinderen nou ooit de link leggen tussen dieren die worden geslacht/vermoord en die roze-rode lapjes in dat zwarte bakje?

10. Tieten. Ok. Die zitten verpakt in menselijk vlees.

11. Kip. Zo’n hele kip in zo’n braadzak? Dat is toch net een foetus die je in de oven schuift?

12. Vis. Als ik naar de visboer ga sta ik te watertanden. Vis in plastic klopt gewoon niet in mijn hoofd.

13. Vis met een eco etiket. Hypocriet.

14. Biologische groente. Zie 13.

15. Biologisch fruit. Zie ook 13.

16. Biologisch vlees. Woedend word ik daar van.

17. Biologische kip. Zie 13. en 16.

18. Vegetarische dingen. Lekker eco de peco biologisch verantwoord eten maar dat het verpakt is in plastic vergeet je voor het gemak maar even?

19. Veganistische dingen. …..Mag ik NU even HEEL HARD SCHREEUWEN?

20. Melk. Yoghurt. Vla. Karnemelk. Zat vroeger keurig verpakt in een glazen fles. Liet je die vallen? Dan had je pech. Was de fles leeg? Bracht je hem terug. Kreeg je zó een nieuwe fles.

21. 99% van alles dat je bij de Action koopt. Lekker veel voor weinig. Kutkwaliteit. Wegwerpzooi maar óh wat maken we ons druk om die plastic soep aan de Costa del Solletjes.

22. Wijn. In een plastic zak. In een doos. Met zo’n piemeltje als tuitje dat het geluid van een urinerend iemand produceert. Proost hè mensen. Op je gezondheid.

Lees ook: Milieubewust is tegenwoordig onbewust

Tags: biologisch vlees costa del sol eco lijstje plastic soep
Share on Facebook Share on Twitter

Over de auteur

Miriam Mars

Miriam (52) woont samen met JP, heeft een abonnement op de sportschool vanwege de koffie die ze daar serveren, draagt ondanks het advies van haar moeder toch dat Nirvana T-shirt en die ripped boyfriend jeans, verlangt naar een leuke schoondochter én naar een kleinkind van haar in Dubai wonende dochter. Je kunt haar vinden op Instagram: miriammars1968

Lees verder:

  • Zo relax je het beste na een lange werkdag

  • 22 redenen waarom mijn woning steeds meer dichtslibt

  • Dit zijn 54 menopauzale momenten die je stapelgek maken

Ook interessant

Vakantie dicht bij huis, maar dan net even anders

Over SAAR

Saar Magazine is het leukste tijdschrift voor de hele jonge, vrolijke, fijne, leuke, frisse, slimme 50plus vrouw, die dus wel al 50 is, maar nog lang niet achter de geraniums gaat zitten. Het magazine verschijnt 6 x per jaar.

Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Volg ons op Instagram

Tijdschrift Saar

WAAR KOOP IK SAAR?
Haalt u de Saar toch liever in de winkel of de supermarkt? Hier kunt u uw woonplaats invullen en dan verschijnen vanzelf de verkooppunten.

IK HEB EEN VRAAG OVER MIJN ABONNEMENT
Heb je al een abonnement en heb je de Saar nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Bel dan Abonnementenland op 0251 – 257924. Of stuur een e-mail naar klantenservice@aboland.nl

Adverteren en contact

Saar Magazine is een redactioneel onafhankelijke site, met af en toe een advertentie. Dat staat er dan natuurlijk gewoon bij. Adverteren? Kijk op de site van Snippet Media voor meer informatie..

PRIVACY & COOKIEBELEID

“Als je onze websites of apps gebruikt, verzamelen Snippet Media en derden (zoals adverteerders of social media netwerken) gegevens over jou met behulp van cookies of andere technieken. Gegevens die worden verzameld, zijn bijvoorbeeld jouw surf- en kijkgedrag. Deze gegevens gebruiken we om de website te analyseren en te verbeteren. Daarnaast om ervoor te zorgen dat je informatie en advertenties te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Adverteerders en sociale media netwerken gebruiken de gegevens ook om profielen op te bouwen en om jou te kunnen volgen als je doorsurft naar websites buiten onze website. Door op akkoord te klikken, ga je hiermee akkoord. Als je meer wilt weten, lees dan onze privacyverklaring hier ’’

Saarmagazine is een uitgave van Snippet Media.