Tip van de week: weg met die weegschaal. Koop een nieuwe beha

-

Ooit had Miriam gezellige ronde borsten. Nu sleept ze zich door het leven met twee gigantische vleesachtige ornamenten die aan haar lichaam hangen.

Ik was al gewaarschuwd: wacht maar tot je in de overgang komt. Ik stak mijn kop in het zand. Mijn taille slonk een beetje. Mijn buikje werd een buik. Mijn bovenarmen werden minder stevig. Ik kon er prima mee leven. De enige waarschuwing die ik volledig negeerde was dat je borsten explosief konden gaan groeien.

Een niet te negeren teken was dat geen enkele beha meer comfortabel zat. Een ander niet te negeren teken was dat vriendinnen die ik al duizend jaar ken vol verbazing vroegen: Miriam, heb jij nou van die grote tieten gekregen?

Opeens had ik enorme jetsers. Ik negeerde ze uit alle macht. Elke ochtend propte ik ze in een frivool behaatje. Ik zag heus wel dat er links en rechts vlees over het textiel floepte en dat ik een soort van massief plateau creëerde, maar dat was slechts een kwestie van een paar kilo afvallen hield ik mezelf voor. Elke avond staarde ik naar de striemen op mijn schouders en rode afdrukken rond mijn beha-band. Het leek alsof ik dagelijks een SM-sessie onderging.

Mijn boezem drukte elk jurkje tot ongekende hoogte. Als ik bukte zag je mijn kont. T-shirtjes veranderden in naveltruitjes. Er moest iets gebeuren. Ik besloot voor de eerste keer in mijn leven te gaan lijnen. Minder eten, meer bewegen. Ik at nog minder dan normaal, liet de wijn voor wat het was, vermeed suiker en loze calorieën en bewoog nog meer dan anders. Na een week ging ik op de weegschaal staan. Er was, zoals mij al werd voorspeld (overgang, overgang) geen grammetje af.

Lamgeslagen staarde ik in de spiegel. Wie was die vrouw met die joekels? Plots viel het kwartje. Wat als ik nou eens een nieuwe beha ging kopen? Eentje die paste? Ik beslootnaar de winkel te gaan van de lingerieontwerpster die beweert dat zij rekening houdt met de Nederlandse vrouw. En met vrouwen van een zekere leeftijd. Met mij dus. Ooit galoppeerde ik als een dartel veulen richting geile setjes bij de H&M. Nu stampte ik als een Fries paard naar een lingeriemerk dat ik altijd associeerde met vijftigplusvrouwen die er nog sexy bij wilde lopen.

Al bij de eerste beha die verkoopster Sophian mij aanreikte was ik om. Niks over de top maar een superleuke geblokte beha die mijn borsten weer onafhankelijk van elkaar netjes op mijn lijf plaatsten. Dat het net twee tentjes leken in plaats van frivole gevalletjes, deerde mij niet. Ook beha twee en drie die Sophian professioneel voor me uitkoos, zaten superlekker. Ik leek op slag tien kilo lichter.

Met een tas vol nieuwe setjes werd ik de winkel uitgezwaaid. Thuis hulde ik mijzelf in mijn nieuwe lingerie. Verwachtingsvol trok ik mijn favoriete groene zomerjurkje aan. Ik leek niet langer op een vrouw uit Hotter Than My Daughtermaar op een vrouw van mijn leeftijd met een slank lijf. Vol zelfvertrouwen staarde ik in de spiegel.

Ik draaide me om en bukte voorover. Je zag nog steeds mijn kont.

Lees ook: Miriam weet al met wie ze oud wil worden

gifgif
Miriam Mars
Miriam Mars
Miriam (54) woont samen met JP en Kater Koos ergens in Brabant. Naast haar werkzaamheden als ZZP'er, werkt ze ook parttime voor een golfschool. Sinds 2021 is ze, naast moeder van twee volwassen kinderen, oma van Jan. Als de in Dubai woonachtige Jantje met zijn ouders in Nederland is laat ze alles uit haar handen vallen voor hem en is ze onbereikbaar voor iedereen. Meer weten? Op Instagram miriammars1968 laat ze alles zien. Nou ja. Bijna alles.

RECENTE ARTIKELEN