Noëlla doet niet meer aan keeping up appearances #IkBenSaar

-

Noëlla de Jager (49) woont in Rotterdam, is getrouwd met Erik en moeder van een zoon (14) en een dochter (9). Ze heeft het bedrijf Good Place 2 Work opgericht.

Wat ga je doen vandaag?
“Na het lezen van het boek The Miracle Morning sta ik altijd heel vroeg op. Vanochtend om half zes . ’s Avonds moet ik kinderen overhoren, sporten en kijk ik naar tv-series. Dan is het heerlijk om ’s ochtends buiten te zitten in de stilte, een boek te lezen of te mediteren. Daarna breng ik mijn dochter op de fiets naar school en begint mijn werkdag. “

Hoeveel uur werk je?
“‘Jij bent altijd bezig’, zeggen mijn kinderen. Ook mijn moeder vind dat ik hard werk. Dat valt wel mee. Ik begin om half negen en ga door tot half zes, half zeven. Ook ’s avonds en in het weekend ben ik vaak nog bezig voor mijn bedrijf, maar ik vind het heerlijk. Tot mijn 43ste heb ik bij Unilever gewerkt. Ik had een goed salaris en leuke collega’s, maar moest er niet aan denken het werk tot mijn pensioen te blijven doen. Het was eng om de stap naar zelfstandig ondernemer te maken. Opeens wordt er geen salaris meer gestort. Sommigen hebben me voor gek verklaard, anderen bewonderden het juist. Ik was best statusgevoelig: ik had een auto van de zaak, werktripjes naar Barcelona. Ik ben blij dat ik dat los heb kunnen laten.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Over een paar jaar wil ik de VN toespreken over de noodzaak dat vrouwen zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien en hoe we daarvoor de juiste omgeving kunnen creëren. Een heel concrete wens, dat werkt.”

Wat vind je leuk aan je leeftijd?
“Ik doe niet meer aan keeping up appearances. Wat boeit het als een familie-uitje anders gaat dan ik het in mijn hoofd heb? Als we maar samen zijn en een goed gesprek voeren. Als ik anderen zie stressen omdat iets niet lukt, denk ik:  get a life.”

Heb je genoeg tijd voor je kinderen?
“Op woensdag ben ik thuis en dan doe ik spelletjes met mijn dochter of gaan we knutselen. Ik kijk dan niet naar mijn telefoon. Mijn zoon vindt het leuk boodschappen met me te doen en af en toe krijg ik er een gesprek uit. Hij vindt zijn ouders wel leuk, maar hij is op een leeftijd dat hij het liefst zo min mogelijk met ze te maken heeft.”

Wat doe je het liefst naast je werk?
“Erik en ik houden van zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer. Nu de kinderen groter worden krijgen wij meer tijd voor elkaar. Lekker een terrasje pakken met een biertje, terwijl de kinderen zichzelf vermaken. Eén keer in de maand gaan we samen uit eten, we zorgen ervoor dat daar nooit wat tussenkomt.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Pierce Brosnan. Jack Gyllenhaal vind ik ook een mooie man. Ik hou van mannen met gevoel voor humor, mannen die om zichzelf kunnen lachen. Erik is zo’n man. We zijn al 28 jaar samen en hij is de man met wie ik het altijd wil blijven doen.”

 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN