Het verhaal van een chronisch slapeloze: laat mij alsjeblieft één nacht slapen

-

Ilonka Leenheer slaapt slechts een paar uur per nacht. Niet af en toe, maar altijd. Haar droomwens: een lieve dokter die haar een slaapkuur geeft en na drie weken voor het eerst in haar leven verkwikt wakker worden.

Oh, de ironie. Je moet een stuk over insomnia schrijven en hebt de nacht ervoor (en de nacht daarvoor, en daarvoor) nauwelijks geslapen. Dus vergeef me als ik enigszins onuitgeslapen overkom, zou ik willen zeggen. Ware het niet dat ik eigenlijk nooit een nacht goed slaap en in een permanente toestand van onuitgeslapenheid verkeer, waarmee ik maar wil zeggen dat mijn leven grotendeels bestaat uit overeind blijven. Ik lijd aan slapeloosheid sinds de dag dat ik geboren ben. De eerste keer dat ik doorsliep was de nacht dat ik een broertje kreeg – ik was 1072 nachten oud. Arme ouders, zul je denken. Nou, arme ik, want ik zit met de gebakken peren en ben inmiddels grofweg zeventienduizend nachten verder.

Lees het hele verhaal van Ilonka in Saar magazine. Wil jij ‘m als eerste op de mat 24 september? Klik hier

gifgif
Lot Klaver
Lot Klaver
Lot Klaver is 54 en woont in een dorp in Gelderland. Geen kinderen, wel een hond, veel vriendinnen en een paar schandalige eigenschappen (computerspelletjes, heel hard lachen, liever lui dan moe) waar ze zich totaal niet voor schaamt.

RECENTE ARTIKELEN