Zo stel je de tijd in van je e-bike display

Zonder je display en bediening kun je geen gebruik maken van je elektrische fiets. Niet alleen zijn diverse functies te bedienen met behulp van het display. Ook kun je er belangrijke informatie van aflezen, zoals de vulgraad van de accu, het resterende bereik in kilometers, hoe snel je rijdt en hoe laat het is.

In deze blog lees je hoe je de tijd op de display van je elektrische fiets instelt.

Meer over de display van je elektrische fiets

Zoals eerder gezegd is het display van je elektrische fiets een onmisbaar onderdeel. Hoe jouw display werkt, hangt af van het merk. Lees hier meer over de verschillende displays.

Wel zijn er een aantal functies op je display die vaak terugkeren. Er is altijd een handleiding aanwezig die uitlegt hoe alle onderdelen op je elektrische fiets werken. Hieronder leggen we kort de belangrijkste functies uit van het display.

Meten van je snelheid

De snelheidsmeter op het display van je elektrische fiets kun je vergelijken met de snelheidsmeter van bijvoorbeeld een personenauto. Hoe snel je rijdt, is belangrijk om te weten om veilig op pad te kunnen gaan. Wees je ervan bewust dat hoe sneller je rijdt, hoe langer je remweg is.

Kilometerteller

Elke display laat zien hoeveel kilometer je hebt gereden. Bij veel schermen is het mogelijk om voor elke rit deze kilometerteller opnieuw in te stellen. Ook kun je als sportieve fietser werken aan je conditie door je eigen prestaties te volgen.

Accu status

De accu is een belangrijk onderdeel van je fiets. Het is belangrijk om te weten wat de status is van je batterij, zodat je kan bepalen hoeveel kilometer je nog af kunt leggen voordat die leeg gaat.

In 2023 heeft Bosch aangekondigd vernieuwingen aan te brengen in de motoren en accu’s van elektrische fietsen. Lees hier meer.

Tijd instellen van je display

Wanneer de klok is verzet door de winter- en zomertijd of als je net een nieuwe elektrische fiets hebt aangeschaft, moet je zelf de tijd instellen op het display van je elektrische fiets. Lees in de stappen hieronder hoe dit werkt bij één van de meest voorkomende displays, de Bosch Intuvia.

Stap 1: Haal het display van je e-bike en houd je smartphone of een klok dichtbij.

Stap 2: Zet je display aan en ga naar het configuratiemenu. Je komt bij dit menu door op ‘Reset’ en ‘Info’ tegelijk in te drukken.

Stap 3: Na het uitvoeren van stap 2, zie je de tijd in het display staan. Met de- en + teken kun je de tijd aanpassen.

Stap 4: Wanneer het is gelukt de tijd goed in te stellen, sla je de tijd op door het configuratiemenu te verlaten. Dit gaat op dezelfde manier als het openen van het configuratiemenu (zie stap 2).

Favoriete elektrische stadsfiets met een display van Bosch

Ben je op zoek naar een elektrische stadsfiets? De Gazelle Grenoble C8 HMB 2023 is een echte alleskunner. Bij deze e-bike is er extra aandacht besteed aan het design en het comfort tijdens het rijden. Deze Gazelle beschikt over een Bosch Active Plus middenmotor en de Bosch Intuvia display.