Zo relax je het beste na een lange werkdag

-

Een wandeling maken, een boek lezen, uurtje Netflixen, bijpraten met geliefden en vrienden – het zijn allemaal manieren om tot rust te komen na een dag hard werken.

Wetenschappers van de Durham University hebben onderzoek gedaan naar uitrusten door middel van de Rest Test. Conclusie: in je eentje relax je het best.

In totaal hebben de onderzoekers 18.000 mensen uit 134 landen ondervraagd. 68% van de deelnemers gaf aan dat ze meer rust in hun leven wilden. Volgens de wetenschappers ligt de optimale rusttijd tussen de 5 en 6 uur per dag (je nachtrust niet meegerekend), terwijl de deelnemers aangaven dat ze gemiddeld 3 tot 4 uur relaxen.

Interessant: relaxen betekent voor de ene deelnemer iets totaal anders dan voor de ander. Zo gaf een groot gedeelte aan uit te rusten door te wandelen, een klein gedeelte ziet televisiekijken als uitrusten en zo’n 60%  komt tot rust met een boek.

Van alle activiteiten die de deelnemers aangeven als rustgevend, wordt het gros alleen gedaan. Daaruit kan geconcludeerd worden dat we in ons eentje het beste relaxen. Wisten wij natuurlijk allang, maar toch fijn dat de wetenschap achter ons staat.


Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een
abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Femke Sterken
Femke Sterken
Femke Sterken is een van de oprichters van SAAR. Nog geen vijftig, maar on her way. Ze houdt van roze koeken, cheese onionchips en zoveel mogelijk ‘leggen’ (als in liggen op de bank, in bed, en op een zonnebedje met een cocktail in de hand).

RECENTE ARTIKELEN