Zo kies je de beste zorgverzekering

-

Aan het einde van het jaar krijgen we de kans om over te stappen van zorgverzekering. Jaarlijks maken ruim een miljoen Nederlanders gebruik van deze mogelijkheid om hun zorgpolis bij een andere verzekeraar onder te brengen. Maar hoe kies je nu de beste zorgverzekering uit? Als je jezelf die vraag wel eens stelt, dan is dit artikel iets voor jou. Hier leggen we het je namelijk snel en simpel uit. Lees dus snel verder!

Zorgbehoeften in kaart brengen

De eerste stap om te nemen, is het in kaart brengen van je verwachte zorgbehoeften in het komende jaar. Natuurlijk is het niet mogelijk om precies te voorspellen welke zorg je volgend jaar nodig zult hebben. Er kunnen tenslotte allerlei onverwachtse dingen gebeuren. Je kunt wel kijken naar welke zorg je dit jaar nodig gehad hebt en welke je verwacht daarvan volgend jaar ook nodig te hebben. Dat is al een prima begin.

Verwacht je het komende jaar veel zorg nodig te hebben? Dan is het misschien verstandig om je eigen risico niet te ver op te schroeven. Je zult dan tenslotte meer zorgkosten uit eigen zak moeten betalen. Verwacht je maar weinig zorg nodig te hebben, dan kun je je premie verlagen door voor een hoog eigen risico te kiezen. Je neemt hiermee wel een risico, want als je een keer te maken krijgt met flinke kosten, dan moet je die zelf betalen en ben je onderaan de streep alsnog duur uit.

Aanvullende pakketten selecteren

Na het in kaart brengen van je zorgbehoeften en het bepalen van een eigen risico, is het tijd om te kijken naar de aanvullende pakketten. Er zijn veel aanvullende pakketten beschikbaar, maar ze zullen niet allemaal even relevant voor je zijn. Zet voor jezelf op een rijtje welke pakketten het beste aansluiten op je verwachte zorgbehoeften. Als je dat gedaan hebt, dan is het tijd voor de volgende stap.

Verzekeraars vergelijken

Nu je weet welk eigen risico en welke aanvullende pakketten je wilt kiezen, is het tijd om te gaan vergelijken. Er zijn veel verschillende verzekeraars om uit te kiezen en allemaal rekenen ze een ander tarief voor hun zorgverzekering. Maak gebruik van vergelijkingswebsites om alle polissen overzichtelijk naast elkaar te leggen en zo de beste deal te vinden. Als je goed je huiswerk doet, dan kun je best besparen op de premies. Tegelijkertijd is het belangrijk om de dekking goed in de gaten te houden. Je wilt tenslotte niet dat de dekking niet voldoende is voor je eigen zorgbehoeften.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN