Zo ga je met de accu van je elektrische fiets om in de wintermaanden

-

Het goed onderhouden van je elektrische fiets, is zeker in de koude wintermaanden erg belangrijk. Hierbij is met name je accu belangrijk. Als je de accu van je elektrische fiets goed onderhoud, gaat deze gemiddeld zo’n vijf jaar mee. Als je je accu niet goed onderhoud en er verkeerd mee omgaat, zal de levensduur van je accu korter worden.

In deze blog lees je hoe je in de winter de accu van de elektrische fiets op de juiste manier onderhoudt.

Voorkom diepteontlading van je accu

De accu van je elektrische fiets, kan niet goed tegen extreme temperaturen en dus ook niet tegen kou. Het is verstandig om regelmatig je accu aan het werk te zetten. Met regelmatig wordt minimaal één keer per maand aangeraden. Een accu die namelijk lang niet wordt gebruikt, kan te maken krijgen met diepteontlading. Bij diepontlading is je accu onbruikbaar en vervanging is de enige oplossing.

Heb je een nieuwe accu nodig? Bekijk dan eens de Bosch EBP ACCU 36V 625WH.

Zorg dat de accu niet te koud wordt

Tegenwoordig kan een accu van een elektrische fiets best wel tegen een stootje. Toch is het belangrijk je accu niet te koud te laten worden. Met niet te koud bedoelen we temperaturen onder nul. Dit vanwege het risico op condens in de accu door chemische processen.

Bewaar de accu op een droge plek

De accu van je elektrische fiets is een elektrische component. Dit component kan niet goed tegen veel water. Zorg er dus voor dat je je accu op een droge plek bewaart. Lees altijd bij aanschaf de gebruiksaanwijzing hoe je het beste je accu kunt bewaren. Vermijd hierbij een vochtige schuur of dat je fiets de hele dag buiten staat, zonder afdak.

Staat je fiets toch de hele dag buiten? Zorg er dan voor dat je het display en de accu verwijdert.

Geef je elektrische fiets een onderhoudsbeurt

Met bovenstaande tips onderhoud je jouw accu op de juiste manier. Wil je een extra controle? Dan is het aan te raden om een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Fietsspecialisten controleren niet alleen je accu, maar ook je remmen en diverse geprogrammeerde instellingen.

Bij Fietsvoordeelshop.nl ontvang je bij de eerste onderhoudsbeurt van je elektrische fiets, korting. Wel is het belangrijk dat je de onderhoudsbeurt laat uitvoeren in de 5e en 6e maand na aanschaf van je fiets óf zodra je de eerste 1000 kilometer hebt bereikt. Liever aan huis de onderhoudsbeurt uit laten voeren? Ook dat is mogelijk bij Fietsvoordeelshop.nl.

RECENTE ARTIKELEN