Zaken die je als vrouwelijke ondernemer zelf geregeld moet hebben

-

Wanneer je als vrouw ondernemer bent, dan is het natuurlijk verstandig om ook goed voor jezelf te zorgen. Niet alleen voor je eigen bedrijf maar ook voor je toekomst. Het is verstandig om een paar zaken op orde te hebben als je denkt aan je eigen bedrijf. Zo moet je ook je eigen pensioen opbouwen en andere regelingen treffen. Hieronder lees je precies wat je allemaal moet regelen als je een vrouwelijke ondernemer bent.

Verzekering arbeidsongeschikt

Allereerst is het goed om zelf eens te kijken naar de toekomst. Het leven is namelijk voor niemand zeker en ook niet als je ondernemer bent, betekent dat niet dat je niet ziek kunt worden of arbeidsongeschikt kunt raken. Ook voor jou geldt dat je arbeidsongeschikt kunt raken doordat je bijvoorbeeld iets breekt of dat je ziek wordt. Het is dan wel prettig om ook als ondernemer geld te kunnen blijven ontvangen. Ook al ben je niet meer aan het werk, is het prettig om te kunnen leven van een bepaald inkomen. Zo kun je ervoor kiezen om een AOV af te sluiten. Er zijn diverse verzekeringen waaruit je een keuze kunt maken. Je hebt bijvoorbeeld een AOV verzekering van Alpina, die je kan helpen mocht je arbeidsongeschikt raken. Op die manier hoef je niet in financiële nood te zitten en kun je goed voor jezelf blijven zorgen.

Pensioen opbouwen

Om nog een blik te werpen op de toekomst is het ook verstandig om te kijken wat je gaat doen na je werkleven. Je moet op een gegeven moment namelijk met pensioen gaan en het is dan ook prettig om dit goed geregeld te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer je eigen pensioen regelen en dus zelf in de hand hebben hoeveel je later krijgt. Je pensioen opbouwen is een heel belangrijk fenomeen en mag je dus als zelfstandig ondernemer niet vergeten te regelen. Anders krijg je aan het eind van je latijn geen geld meer en moet je het doen van je opgebouwde spaarpot. Er zijn genoeg regelingen die je kunt treffen om ervoor te zorgen dat je je pensioen zonder problemen op kunt bouwen.

Regel je financiën

Als je wilt gaan sparen voor je pensioen, dan is het ook verstandig om te kijken naar de financiën van je bedrijf. Op het begin is het natuurlijk logisch dat je eerst geld moet investeren in je onderneming. Mocht het eenmaal gaan lopen, dan kun je zonder problemen geld gaan verdienen en dus je investering terugverdienen. Toch is het goed om wel overzicht te behouden als het gaat om je financiën. Op die manier weet je wat je uit kunt geven, wat jezelf kunt verdienen en of je eventueel een werknemer erbij kunt nemen. Je kunt je bedrijf door middel van je financiën laten groeien. Mocht je het zelf heel lastig vinden om hier een overzicht van te maken? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om hulp in te schakelen door middel van een boekhouder of een adviseur.

Naamsbekendheid opbouwen

Naast dat je aandacht moet schenken aan jouw financiën en pensioen, is het ook belangrijk om stil te staan bij jouw onderneming. Hoe zorg je er namelijk voor dat klanten bij jou terechtkomen en dat je bekend wordt? Door op deze manier klanten binnen te halen, kun je jouw bedrijf ook laten groeien. Het opbouwen van naamsbekendheid is in dit geval dus erg belangrijk. Er zijn een aantal manieren om te werken aan je naamsbekendheid. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een website van jouw bedrijf. Op een website kun je vertellen wie je bent, wat je doet en waar jouw onderneming voor staat. Ook is het opzetten van een socialmediakanaal, waar jouw doelgroep op zit, een tip.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN