Willeke zit op Tinder voor lekkere sex en verder niks

-

Willeke (57) moet niet denken aan een relatie en tindert zich suf: “De meeste mannen willen een huishoudster met wie ze ook naar bed kunnen. Ik zeg: doe het lekker zelf.”

“Toen mijn ex en ik vier jaar geleden uit elkaar gingen, was dat eerder een opluchting dan een groot verdriet. Ik had krap dertig jaar besteed aan hem en onze drie kinderen, ik vond het wel een prettig vooruitzicht nog een deel van mijn leven voor mezelf te hebben. Mijn man is altijd erg op zichzelf geweest, hij vond het gezinsleven beklemmend. Ook hij had vrede met uit elkaar gaan.

LEES OOK Dit is waarom 50-plussers de beste sex hebben

Eenmaal op mezelf maakte ik wat goede voornemens. Ik zou nooit meer iets koken wat ik niet lustte. Ik wilde nooit meer samenwonen. En ik wilde graag een vrolijk seksleven. Mijn ex had een laag libido, ik vond dat ik wel iets in te halen had. Dus ik ben in eerste instantie gaan internetdaten. Heb een stel eikels én leuke mannen leren kennen. Maar de drie waarmee ik wat verder ben gegaan, hadden toch een vaste relatie voor ogen. Dat wilde ik niet. Ik heb kinderen, ik heb vrienden en vriendinnen, ik heb collega’s en mijn werk – ik had niet de behoefte te investeren in een heel nieuwe familie en vriendenkring. Voor alle drie gold dat ze het ontzettend lekker vonden om verzorgd te worden: even snel een wasje draaien, aanschuiven aan tafel, van die dingen. Als ik bij hen was, kreeg ik dat niet terug. Ik vond dat niet erg bevredigend. Ik zocht een partner voor volwassen spelletjes, zij zochten vooral een huishoudster met wie ze ook naar bed kunnen. Doe het lekker zelf, dacht ik.

Ik wil een leuke avond, goede sex en verder niets. Ook niet blijven slapen, ik word graag in mijn eentje wakker in mijn eigen bed, met de kat. Vandaar dat ik nu op Tinder zit, want met de meeste mannen daar kun je duidelijke afspraken maken. Het heeft me even moeite gekost mijn weg te vinden, want er zitten op Tinder ook vrije rare types. Het voordeel is wel dat je op je 57ste een vrij aardige bullshitradar hebt. Het helpt dat ik precies weet wat ik wil: geen romantische toestanden, geen relationele verwachtingen. Wel intimiteit en een volwassen contact. Ik heb zo twee mannen leren kennen met wie ik regelmatig uit eten en naar bed ga en dat bevalt me uitstekend. Het is iets waar ik bevestiging en bevrediging uit haal. Niet dat mijn leven als getrouwde vrouw en moeder nu zo vreselijk was, maar het gevoel dat ik nu echt leef, pakt niemand me af.

Mijn kinderen weten ongeveer wat ik doe en vinden het afgrijselijk. Wat ik ontzettend schijnheilig vind, want ze hebben nergens last van. Je wilt bovendien niet weten wat ik van hen aan vriendjes en vriendinnetjes aan de ontbijttafel heb gehad, dus ze meten heerlijk met twee maten. Mijn dochter heeft zelfs een poging gedaan me seksueel voor te lichten over het belang van condooms gebruiken, wat zowel gênant als hilarisch was. Ik val ze er verder niet mee lastig, het is mijn seksleven. En meer ook niet. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

LEES OOK Simone is single: ‘ik vind er niets aan zonder man’

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

gifgif
Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN