“Wil wil zich nou niet verliezen in één geheime nacht vol liefde en opwinding?”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen.

Deze week twee recensies:  de film Une Nuit (release 9 november) én de Netflix serie Robbie Williams

Une Nuit (release 9 november)
Een vrouw en een man botsen hard op elkaar in een broeierige, overvolle Parijse metro. Wat volgt zijn geen excuses, maar een heftige scherpe woordenwisseling. Even later zien we – tot mijn grote verrassing- de twee, Aymeric en Nathalie, de liefde bedrijven achter het gordijntje van een pasfotohokje. Het is het intrigerende begin van de film Une Nuit, die het tweetal een nacht gaat volgen op hun zwerftocht door het nachtelijke Parijs. Het zijn veertigers, beiden getrouwd en vol levenslust op zoek naar spanning, die in hun respectievelijke huidige relaties ogenschijnlijk ver te zoeken is. Ze bieden tegen elkaar op en dagen elkaar uit. Zo dansen zij vrijmoedig in een dure nachtclub en belanden daarna ook nog in een sexhuis. Hongerig geworden gaan ze daarna gretig eten bij de chinees, maar vertrekken daar zonder te betalen in een puberale vlucht.

Ondertussen maken de intrigerende dialogen almaar nieuwsgieriger naar hoe het gaat aflopen tussen die twee.

Une Nuit is een lekkere tussendoor film, waarbij iedereen zich kan vereenzelvigen. Want zouden we niet allemaal weer eens zin hebben om ons te verliezen in één geheime onomkeerbare heerlijke nacht vol liefde en opwinding zonder consequenties?

Aantal sterren: ★★★

Nu op Netflix: de serie Robbie Williams
Vanaf 8 november kan je bij Netflix de 4-delige documentaire serie over muziekicoon Robbie Williams (49) bekijken. De docu volgt Robbie Williams 25-jarige jubileum van zijn muziek carrière beginnend bij de Boyband Take That tot en met zijn indrukwekkende solocarrière. Je ziet de Britse zanger in nooit eerder vertoonde beelden in al zijn up en downs en zijn successen en zijn angsten. Robbie Williams was een jongen van eenvoudige komaf, die door zijn succes in een bizar, krankzinnig wereldje terecht komt met (te) veel seks, geld, drugs en rock&roll.

Een waarheidsgetrouw rauw, maar ook lief en ontroerend portret van Robbie Williams

Aantal sterren: ★★★

 

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN