Ik wil een perfect huis – maar liever een perfecte dag

-

Ooit had Irma vijf kinderen en een salaris van 1100 euro. Nu de kids het huis uit zijn en het salaris inmiddels wat hoger ligt, kan er meer. En wil ze ook meer. Véél meer.

  • Ik wil een perfect huis. Je weet wel, met steigerhout en hier een daar een kleuraccentje. Niet het rommelige allegaartje dat ik nu heb. Ik wil een complete make-over: nieuwe meubels, nieuwe kleuren, alle kabels weggewerkt, een bank die niet doorgezakt is, ledlampjes, een open haard, alles.
  • Ik wil een serre, en een veranda.
  • En dan een perfecte tuin. Waar planten beter groeien dan onkruid (bij mij is het meestal andersom), een loungeset, palmbomen en een bar (heb ik in een woonprogramma gezien, zo leuk).
  • Misschien wil ik wel gewoon een heel nieuw huis, eigenlijk.
  • Ik wil minstens twee vakanties per jaar, en dan niet naar een goedkoop oord in Turkije, maar naar de Malediven of Madagascar. En dan nog een paar stedentrips, gewoon tussendoor.
  • Ik wil een compleet nieuwe garderobe. Niet alleen omdat ik er zo’n beetje uitgegroeid ben, maar omdat ik stijlvol en modieus wil zijn. Dus geen flodderige joggingbroeken of jurkjes van een tientje, maar dure, stijlvolle mantelpakjes.
  • En dure schoenen.
  • En bij elke outfit een tas.
  • Ik wil me geen zorgen meer hoeven maken over collegegeld en hypotheken en een baan die ik misschien wel eens zou kunnen kwijtraken.

Ik wil, ik wil, ik wil nog zoveel. Maar dan…

‘Mam… Ik heb dringend nieuwe kleren nodig. Zullen we voor mijn verjaardag gaan shoppen? Doen we. Samen met mijn twee dochters ga ik een dagje de stad in. Lunch, kadootjes voor de jongste die net jarig is geweest. En natuurlijk ook voor mijn oudste, want die staat altijd voor iedereen klaar en heeft ook wel een cadeautje verdiend. En zelf heb ik heel hard een nieuwe jas nodig. En natuurlijk neem ik ook meteen kleren mee voor zoon en vriend, die niet zo van het shoppen zijn, maar zeker wel iets verdienen.

Als ik terugkom, is er een schrikbarend gat in mijn rekening geslagen. Dáág perfect huis, tuin en garderobe. Maar voel ik me arm? Welnee. Ik voel me geweldig, omdat ik een heerlijke dag gehad heb. Omdat ik zo heb kunnen genieten van mijn geweldige meiden. Omdat we gelachen hebben en weer helemaal bijgekletst zijn. Omdat ik thuis kom bij mijn lieve vriend, die het prima vindt als ik een dagje alleen op stap ga en met een drankje en een warm huis op me zit te wachten. Omdat ik mijn geliefden blij heb kunnen maken.

Oké, soms is de maand nog steeds net een beetje te lang voor mijn salaris. Maar waarom zou ik klagen? Ik zit eigenlijk nog prima op mijn doorgezakte knaloranje bank en vooruit, mijn afgebladderde tuinstel moet nog maar een jaartje mee. Dat komt allemaal wel goed. We hebben een dag met een sterretje gehad, en dat is met geen goud te betalen.

(Eh, hallo, Staatsloterij? Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik de hoofdprijs niet wil winnen!)

Lees ook 21 dingen die ik leuk en stoer vind aan 50+ vrouwen 

Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN