Juliette wil een 50-plus Saar-barbie (met deze 33 kenmerken)

-

Juliette is jaloers op kleine meisjes die met barbiepoppen spelen. Zij wil er ook wel één. Al ziet haar gedroomde 50plus-Barbie er een tikje anders uit: iets, eh, ouder, wijzer en pittiger. Met een paar lollige accessoires.

Laatst zag ik een klein meisje met een barbiepop spelen, en werd even jaloers op dat getut: aan- en uitkleden, zo mooi mogelijk maken, spelen dat ze een volwassen vrouw is. Ik zou ook wel even zo’n pop willen. Een 50-plus Saar-barbie, dat wel. Barbie is zelf van 1959, dus waar hebben we het over. Ze zou er eigenlijk inmiddels zó uit moeten zien:

 BLIJF OP DE HOOGTE VAN SAAR!
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

 1. Geen wespentaille, natuurlijk. Dat mijn-taille-is-zo-breed-als-mijn-polsen-popje was al volslagen onrealistisch, laat staan dat ze na haar vijftigste nog een taille hééft. Nou ja, vooruit, een beetje een flinke dan.
 2. Tussen wat gezellige rolletjes.
 3. En een glooiend vrouwenbuikje.
 4. Mijn-benen-zijn-de-helft-van-mijn-lengte, daar rekenen we meteen ook mee af. Ze moet wel gewoon een paar goeie benen hebben. Want die heb je nog, op haar leeftijd.
 5. Met heupen die je vast kunt pakken, graag.
 6. En wat lieve kleine putjes in de dijen.
 7. Een fantastische, brutale bos grijs haar.
 8. Of sophisticated geverfd door een goeie kapper.
 9. Of allebei. Dat je kunt switchen. Want dat kan in het echt niet zo één-twee-drie, maar dat zou ik zelf dolgraag willen.
 10. Lachrimpels!
 11. In haar ogen niet zo’n dooie blik, maar een sprankeling. Doe maar iets met een fijn kristalletje.
 12. Heel belangrijk: die ogen moeten kunnen knipogen.
 13. Die twee enge harde-torpedo’s meteen afschaffen. De Saarbarbie heeft zachte borsten.
 14. En mooie dure beha’s om ze mee in te pakken.
 15. De fik in alle roze polyester prinsessenjurken in haar klerenkast.
 16. Er hangt alleen maar mooie, vrolijke feestkleding: het leven is te kort voor saaie jurkjes.
 17. En een topjasje met een zijden blouse, CEO-style.
 18. Een Dries van Noten, een Girbaud, een sportschooloutfit van Jil Sander.
 19. Killerheels voor taxi en foto’s (vooruit, knalroze mag ook), en heel mooie platte schoentjes om vrolijk door het leven te kunnen rennen en dansen.
 20. Ze heeft een paar mooie waaiers tegen de opvliegers.
 21. Een heleboel sexy leesbrillen.
 22. Een personal assistant.
 23. Een onbetaalbaar goede werkster.
 24. Een tas waar de wereld in past.
 25. Veel bagage (letterlijk en figuurlijk)
 26. Als ze kan praten, zegt ze niet ‘I like shopping’ maar ‘Sir, are you kidding?’
 27. In haar kasteel (dat ze inmiddels heeft laten overschilderen van pijn-aan-je-ogen-fuchsia naar een beschaafd beige) staat een grote volle boekenkast.
 28. Zonder flutromannetjes, want daar gelooft ze niet meer in.
 29. Er is een slaapkamer met ventilator en een groot bed met koele lakens.
 30. En tv met Netflix…
 31. & chill, als ze daar zin in heeft.
 32. Die domme spierenbundel Ken heeft ze jaren gelden al het huis uitgezet. De nieuwe man is knap met grijs aan de slapen, is bereid mooie schoenen te dragen in plaats van die eeuwige sneakers en leest daadwerkelijk de boeken uit die volle boekenkast.
 33. En als ze geen zin heeft in die man van haar eigen leeftijd (mannen van die leeftijd hebben per slot van rekening ook vaak geen zin in een vrouw van hun eigen leeftijd), zijn daar achter de hand: een surfdude en/of een romantische jonge nerd, die gaan gapen van jonge kuikentjes en niet bang zijn voor aantrekkelijke, zelfverzekerde 50+-vrouwen.

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Juliette Berkhout
Juliette Berkhout
Juliette Berkhout (55) is laatbloeier van beroep. Ze kreeg haar eerste vriendje pas ná de middelbare school, begon pas na haar studie voorzichtig te schrijven en werd pas echt gelukkig toen ze twee weken voor haar veertigste verjaardag haar tweede man ontmoette. Heeft nu dus haast om de rest van het leven zo veel mogelijk te omarmen. Motto: het leven is te kort voor vieze diëten, de sportschool en saaie jurkjes.

RECENTE ARTIKELEN