Wies verlangt naar een man met kletshormonen en schoonmaaktalent

-

 Wies zou het leuk vinden dat als haar man wordt getroffen door de penopauze, hij wat vaker gezellig met haar in het wilde weg zou willen ouwehoeren. En nu ze toch bezig is met haar verlanglijst: spontaan stofzuigen zou ook op prijs gesteld worden. 

LEES OOK: Hoe mannen hun relatie ervaren in hilarische tweets

Als ik met mijn vriendin op wandelvakantie ben praten we urenlang over de meest uiteenlopende onderwerpen. Over die ene beha van de Hema die zo goed zit of hoe ons leven er over vijf jaar uitziet. Doen we dan nog hetzelfde werk? Wonen we in hetzelfde huis? Zien we nog dezelfde vrienden? We nemen letterlijk en figuurlijk zijpaden en filosoferen erop los. Met dit soort gesprekken hoef ik bij Paul niet aan te komen. Je weet toch helemaal niet hoe je leven er over vijf jaar uitziet? Hij heeft niets met dromen en fantaseren. Regelmatig stel ik hem vragen als: stel dat je overal mocht wonen, waar ga je naartoe en hoe ziet je huis er dan uit? Paul kan hier helemaal niks mee. Waarom zou hij daarover nadenken? Het is toch niet aan de orde? 

Niet dat het een botte boer is die nergens over kan praten, integendeel, maar van echt ouwehoeren houdt hij niet. Net als de meeste mannen. Zo zijn ze nu eenmaal niet gebakken. Soms snak ik naar een uurtje kletsen bij een borrel; praten over onze relatie, wat er goed gaat en wat niet, wat voor dingen we samen willen gaan doen, en nog een keer horen waarom hij mij ook alweer zo leuk vindt. Hij zegt dagelijks lieve dingen tegen me, maar dat geklets in de ruimte daar snapt hij echt geen bal van. Soms doet-ie het om mij een plezier te doen, maar meestal lukt het hem eronderuit te komen. Het laatste wat ik wil is een zijige man die eindeloos wil praten over de gezellige sfeer in huis, maar als er een paar kletshormonen bijkomen de komende jaren, zou ik dat best leuk vinden. En als we dan toch bezig zijn, dan mogen er tijdens de penopauze ook wel wat schoonmaakhormonen vrijkomen.

Nou is Paul best wel netjes, hij laat niet alles achter z’n kont slingeren en hij ruimt ook gewoon op als we gekookt hebben. Oké, ik heb hem daarin getraind, maar toch. Het enige wat hij niet kan is écht schoonmaken en écht opruimen. Denk maar niet dat hij ziet dat er stof op de lamp zit of dat de badmat in de was moet. Geen onwil, nee, daar zijn mannen gewoon niet van. Het valt pas echt op wanneer ik een paar dagen ben weggeweest. Hij weet dat ik het fijn vind wanneer het huis netjes is als ik terugkom, daarom doet hij z’n uiterste best alles schoon te maken en op te ruimen. Ik zie dat-ie heeft geprobeerd de tandpasta resten uit de wasbak weg te vegen, de kussens op de bank recht te leggen en de plee goed schoon te maken, maar het is allemaal net niet gelukt. Op zo’n moment vind ik hem het aller-aantrekkelijkst.  Het is ook niet erg maar soms, heel soms zou het weleens fijn zijn wanneer hij ook ziet dat er stofwolken op de houten vloer liggen en dat er kattenbakgruis in de kamer ligt. Dus penopauze ga lekker je gang, zolang je er maar geen zacht ei van maakt.

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

gifgif
Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN