Wies test haar pensioenkennis (en die is uitermate droevig)

-

Omdat een slimme meid op haar toekomst is voorbereid,  checkt Wies bij zichzelf wat zij zoal weet over pensioenen en aanverwante zaken.

 1. AOW betekent Algemene Ouderdomswet. Ha, die punten heb ik alvast binnen
 2. Het is de leeftijd waarop je mag stoppen met werken en voortaan elke maand een bedrag ontvangt van de overheid
 3. Van mij mag die leeftijd best omhoog hoor. Ik ben voorlopig niet van plan te stoppen
 4. Iedereen in Nederland krijgt evenveel AOW. Er wordt alleen verschil gemaakt tussen mensen die samenwonen en alleen wonen
 5. Geen idee hoe hoog die AOW is
 6. Wel dat het weinig is, want als je hoort dat iemand moet leven van een AOW-tje dan is dat nooit een rijke dame
 7. Aan de andere kant, we mogen blij zijn dat in Nederland überhaupt AOW bestaat
 8. Het schijnt dat prinses Beatrix ook AOW krijgt
 9. Ik heb geen flauw benul hoe dat basispensioen wordt samengesteld. Zou fijn zijn als iemand dat voor me uitzoekt
 10. Ja, ik weet dat dit stom klinkt
 11. Bovenop de AOW krijg je nog pensioen van je werk
 12. Ik heb tot mijn vijftigste in vaste dienst gewerkt, maar ik weet niet hoeveel pensioen ik heb opgebouwd
 13. Ik ben een paar keer van werkgever gewisseld. Dat zal vast tot wat pensioensbreuken hebben geleid, maar ik roep ook maar wat
 14. Als ik straks maar lekker een beetje kan fietsen, wandelen, tennissen en zo
 15. Stel je voor dat je er niet van rond kan komen
 16. Lijkt me heel erg
 17. Ik zou eens wat voor die arme mensen moeten doen
 18. Ze zeggen dat je pensioen straks niks meer waard is
 19. Daar kan ik me zo over opwinden. Ik heb er toch voor gespaard?
 20. Als ZZP-er kost het heel veel geld om een pensioensregeling te treffen. Heb ik van horen zeggen, want ik heb er geen
 21. Ik moet meer sparen, dat zou verstandig zijn
 22. Maar wie weet leef ik dan allang niet meer, best zonde van het geld
 23. Met pensioen gaan lijkt me doodeng. Hoe doe je dat: niet meer werken?
 24. Maar als je eraan gewend bent lijkt het me het ook wel weer lekker. De hele dag een beetje koffiedrinken, muziekles nemen, een yogaklasje volgen. Niks mis mee
 25. Ik hoop dat ik er tegen die tijd een beetje bij mag klussen zonder dat ik gekort word op mijn AOW. Is dat mogelijk? Kan ik tegen die tijd mooi stukjes schrijven voor een site voor hippe zeventigers.

Omdat dit relaas van Wies natuurlijk te treurig is voor woorden, raden wij je aan even op AOW- leeftijd te klikken, Weet je meteen wanneer je met pensioen gaat. En als je wilt weten hoeveel AOW en pensioen je later krijgt uitgekeerd, kijk dan op mijnpensioenoverzicht.nl: hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN