Wetenschappelijk bewezen: vrouwen zijn fitter dan mannen

-

Mannen rennen sneller, mannen zijn sterker… maar nu bewijst een studie dat vrouwen van nature fitter zijn. Dat wisten wij natuurlijk al diep van binnen, maar nu zijn de geleerden het er ook over eens.

Het vrouwelijke lichaam blijkt zuurstof veel sneller te verwerken dan dat van een man. De spieren van vrouwen nemen tot wel 30 procent sneller zuurstof op uit het bloed, wat leidt tot betere energiesystemen. Ofwel: de spieren van vrouwen zijn veel minder vatbaar voor vermoeidheid.

Dit werd vastgesteld na een experiment bij negen mannen en negen vrouwen, die als oefening kregen om te joggen op een loopband. Tijdens deze work-out droegen de deelnemers een gezichtsmasker. Zo konden de onderzoekers registreren hoeveel zuurstof de proefpersonen verbruikten en hoeveel koolstofdioxide ze aanmaakten.

Waarom het werkt het proces bij vrouwen sneller? Daar zijn de geleerden nog niet helemaal uit, maar wat maakt ons dat uit.

Bron: Independent

Jet Gravekamp
Jet Gravekamp
Freelance journalist (nog lang geen Sara) die graag reist en voor SAAR Magazine vanuit Kaapstad zoekt naar filmpjes, fotoseries, reisbestemmingen, relevante onderzoeken en virals.

RECENTE ARTIKELEN