Welke gek propt zich in shapewear van 20 jaar terug? (Ik dus)

-

Voor een bijzonder feest heeft Nanda een leuke jurk in gedachten. Nu zoek ze een bijpassende legging of panty. In de winkel wordt ze echter geconfronteerd met iets anders.

Eigenlijk zocht ik een dunne legging. Liefst iets van 20 denier, zodat ik niet met blote benen door de dag hoefde – er was namelijk een buffet en een voorstelling, en ik wilde me in alle situaties onbezorgd kunnen bewegen. Nog liever zou ik geen panty dragen, maar gewoon iets van een legging dat het simpel zou houden.

Maar simpel werd het niet… In de ondergoedwinkel (sorry, de ‘bodywear store’) waren meer dan genoeg leggings, maar allemaal vanaf 50 denier. Het werd een zoektocht en ja, je raadt het al: ik raakte aan de praat met de verkoopster. Over feestjes, over jurken, leuke merken en ik trok zelfs mijn mobiel tevoorschijn om de kleding van mijn keuze te showen. (Ze vond het mooi!)

Shapewear van vroeger: paste ik dat?

Doordat we de tijd namen, viel mijn oog op de grote onderbroeken langs de wand. God ja, shapewear. Droeg ik dat vroeger niet? ‘Doe die ook maar,’ hoorde ik mezelf zeggen. Eenmaal thuis ploegde ik door mijn kledingkast, op zoek naar de mandjes met vergeten lingerie, stockings, jarretels… Alles waar ik vanaf midden dertig steeds meer afscheid van had genomen.

‘Ik wist het,’ zei ik – en ik hield een vroeger setje shapewear omhoog. Als een relikwie uit verloren tijden.
Nu mijn kinderen groot zijn, komt er weer tijd om aandacht te besteden aan mezelf. Zelfs over mijn ondergoed kan weer worden nagedacht – een concept dat ik al lang geleden was kwijtgeraakt.

Tot nu. Enthousiast trok ik de magische onderbroek aan die mij in één klap twee maten slanker zou maken.
Ik hees me erin. Ik keek in de spiegel. Ik proestte het uit.

Samen lachen om vroegere tijden

‘Kom eens kijken?’, vroeg ik aan mijn man. Eén van de vrolijke noten van een lange relatie, is dat je samen kunt lachen om de vroegere tijden. Trots paradeerde ik langs hem. In de supersonisch strakke onderbroek – puur elastiek was het –, waar mijn huid bovenuit bulkte.

Een centimeters dikke zwemband piepte boven de rand uit, alsof mijn buik in een wanhoopspoging probeerde nog lucht te happen. ‘En profile’ werd ik een dame met een hangbuik waar je ‘u’ tegen zegt.
De nieuwe die ik net had gekocht, zat een stuk beter. ‘Maar dit was dus vroeger de oplossing, hè?’ lachte ik terwijl ik naar de vroegere shapewear wees. ‘Er moest een verstikkend strak hemdje bij, en daardoor werd mijn vet richting mijn oksels gedrukt.’

Rol het maar af

Nou goed, dat was het lesje ondergoedgeschiedenis wel weer. Ik trok de broek weer uit (lees: rolde hem af), en gooide hem met een tevreden boog in de prullenbak. Opgeruimd staat netjes.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Nanda Roep
Nanda Roephttp://www.nandaroep.nl
Nanda Roep (1971) is schrijfster en uitgeefster in een boekenwereld die onder druk staat. Haar partner is cabaretier Silvester Zwaneveld, bekend van het vroegere duo 'Arie en Silvester'. Hun 25 jaar durende relatie zou je als 'bruut eerlijk' kunnen omschrijven, met vaak de slappe lach. Dochter Lisa-Renee (20) vindt er het hare van, en zoon Tijmen (17) maakt liever zijn eigen grapjes. Alles bij elkaar is het een gezellige boel.

RECENTE ARTIKELEN