Wat zijn de meest populaire beleggingsvormen? 

-

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van hedgefondsen en andere unieke beleggingen waarin alleen de rijken kunnen beleggen. De kans is groot dat als je over deze beleggingen hoort, het lijkt alsof je veel geld moet hebben om geld te gaan beleggen. Toch kun je ook met een beperkt budget al beleggen. Hieronder noemen we hiervoor de beste beleggingsvormen!

Indexfonds

Of je nu besluit om te beleggen in een belastbare beleggingsrekening of een pensioenrekening, je moet kiezen waarin je wilt beleggen. Een index beleggingsfonds is een optie om te overwegen toe te voegen aan je beleggingsportefeuille. In wezen is een index beleggingsfonds een enkele investering die je kunt kopen. Het bevat verschillende investeringen. Deze beleggingen zijn gericht op het volgen van het rendement van een index, zoals de S&P 500. Het voordeel van beleggen in een indexfonds is dat je kunt beleggen zonder een aandeel van elk aandeel binnen de index te kopen. Index beleggingsfondsen kunnen minimale initiële investeringen hebben om aan de slag te gaan, maar verschillende vereisen geen minimale storting.

Onroerend goed

Wanneer de meeste mensen denken aan beleggen in onroerend goed, zoals commercieel onroerend goed of huurwoningen, gaan ze ervan uit dat ze een heel gebouw moeten kopen. Dit kan je gemakkelijk 100 duizend euro of meer kosten. Het is desondanks mogelijk om met veel minder geld te beleggen in vastgoed. Je doet dit dan met behulp van crowdfundingbedrijven voor onroerend goed. Zo’n bedrijf bundelt de investeringen van verschillende investeerders en gebruikt het geld vervolgens om onroerend goed te kopen. Deze specifieke investering heeft tot doel geselecteerde panden te renoveren en te herpositioneren om hun waarde te verhogen. Dit fonds wordt niet openbaar verhandeld, wat betekent dat het moeilijk of onmogelijk kan zijn om je belegging op korte termijn te verkopen.

ETF

Een andere mogelijkheid voor kleine beleggers is een exchange-traded fund. ETF’s werken op dezelfde manier als beleggingsfondsen. Een belangrijk verschil is dat je de hele dag door in een ETF kunt handelen. Je kunt slechts één keer per dag beleggingsfondsen kopen en verkopen. Net als bij beleggingsfondsen kunnen ETF’s diversificatie bieden om te voorkomen dat je risico’s in één aandeel concentreert. ETF’s kunnen in sommige gevallen ook lagere kosten met zich meebrengen. Ze vereisen dat je slechts genoeg geld hebt om één aandeel van de ETF te kopen. Bedrijven die beleggen in fractionele aandelen toestaan, hebben deze limiet mogelijk niet.

Pensioenrekening

Het openen van een pensioenrekening kan je helpen te beginnen met sparen voor je pensioen. Pensioenrekeningen bieden meestal een vorm van belastingvoordeel om je te stimuleren om vandaag voor je toekomst te investeren. Zorg ervoor dat je een pensioenrekening opent bij een bedrijf waarmee je kunt beginnen met beleggen met het beschikbare geld. Er zijn verschillende opties zonder minimum rekeningsaldo. Je zou dan ook niet al te veel problemen moeten hebben met het vinden van een geschikte optie. Het is mogelijk om elk jaar geld toe te voegen aan je pensioenrekening, waardoor je als je je pensioenleeftijd hebt bereikt nog meer geld ontvangt vanuit deze belegging.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN