Warm beddengoed voor in de winter? Let hierop

-

De winter komt eraan en het gure herfstweer maakt langzaam plaats voor koude dagen en nachten. Om in de nachten niet te veel te hoeven stoken en een hoge energierekening te voorkomen is een warm beddengoed de oplossing. Ben jij nog op zoek naar bedtextiel om ‘s nachts lekker warm te blijven? Dan is dit het geschikte moment, want Black Friday komt eraan. Het is wel handig om op een aantal zaken te letten voordat je nieuw beddengoed koopt. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

  1. Het donspercentage

Lekker bedtextiel voor in de winter is een donzen dekbed. Dons houdt warmte vast en zorgt ervoor dat het ‘s nachts aangenaam blijft. Verder heeft het een goede isolerende werking doordat het lucht vasthoudt. Let daarbij op het donspercentage. Hoe hoger het donspercentage is, hoe warmer het dekbed en hoe beter de isolerende werking. Het maakt het beddengoed ook lichter en daardoor comfortabeler om onder te liggen.

Een ander lekker materiaal voor in de winter is wol. Wol absorbeert vocht en isoleert goed. Het past zich aan je lichaamstemperatuur aan en zorgt ervoor dat je het de hele nacht warm hebt.

  1. Een dekbedovertrek van katoen flanel

Niet alleen je dekbed zorgt ervoor dat je het warm hebt, maar ook je dekbedovertrek. In de winter kun je het beste kiezen voor een overtrek van flanel. Dit materiaal past zich goed aan je lichaamstemperatuur aan en houdt de warmte vast. Het voelt ook nog eens heerlijk zacht aan.

Wil je niet te veel aan je nieuwe beddengoed uitgeven? Koop dan je dekbedovertrek met Black Friday. Tijdens Black Friday krijg je namelijk hoge kortingen op producten en kun je op jacht naar mooie aanbiedingen. Black Friday is dit jaar op 25 november. Maar er zijn al koopjes vanaf 18 november.

  1. Kies voor een vierseizoenen dekbed

Een vierseizoenen dekbed is, zoals de naam al zegt, geschikt voor elk seizoen. Dus ook voor koude nachten in de herfst en winter. Dit bedtextiel bestaat uit twee delen: een dunne en een dikke variant. Deze delen kun je aan elkaar bevestigen. Zo heb je het de hele nacht lekker warm. Heb je het te heet? Dan haal je ze gewoon los en gebruik je één van de delen om onder te slapen.

  1. De juiste warmteklasse

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende warmteklassen. Dat is handig, want zo kun je er een kiezen die aan je eisen voldoen. Er zijn in totaal vier warmteklassen. Bedtextiel met een warmteklasse 1 is de beste keuze als je het snel koud krijgt in de winter. Deze dekens zijn namelijk extra dik en gevuld met wol of dons. Hierdoor hebben ze een zeer hoge warmte-isolatie. Met dit fijne bedtextiel kom jij de koude winter wel door!

Met deze tips scoor je ongetwijfeld heerlijk slaapmateriaal voor in de winter. Misschien zo lekker, dat een winterslaap niet eens zo gek lijkt. Dat dachten wij ook. Lees hier: 27 redenen om onmiddellijk in een diepe winterslaap te verzinken.

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN