Waarom katers erger worden als je ouder wordt (het is niet wat je denkt!)

-

Word jij na twee wijntjes ook steevast wakker met barstende koppijn? Dit is hoe dat komt. 

Het is een bekend probleem dat katers erger worden naarmate je ouder wordt en veel mensen denken dat dit met leeftijd te maken heeft – hoe ouder, hoe slechter je tegen drank kunt. Maar volgens klinisch psycholoog Lara Ray, specialist op het gebied van alcoholisme, heeft dit probleem een andere oorzaak. En deze oorzaak zal je verbazen: het komt doordat mensen van boven de veertig juist mínder drinken, in plaats van meer.

Als je minder drinkt, heeft het lichaam meer moeite om de alcohol te verwerken, waardoor ergere katers kunnen ontstaan. Aangezien mensen van boven de veertig niet meer zoveel naar feestjes gaan als twintigers, kan dit ervoor zorgen dat de alcoholgewenning afneemt naarmate je ouder wordt.

De enige oplossing voor het probleem? Langzamer drinken en de wijntjes afwisselen met glazen water. Zo verdun je de alcohol, en heeft het lichaam meer tijd om het te verwerken. Een andere oplossing? Méér drinken natuurlijk, zodat je lichaam er weer tegen kan! Maar dat advies geeft de psychologe helaas niet.

bron nytimes.com

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN