9 redenen waarom wij gek zijn van de herfst

-

Ze hoeft niet naar strandtenten, geen wespen weg te slaan en kan fijn een rokje aan. Dit zijn de negen redenen waarom Juliette zo van de herfst houdt. 

 1. Vanwege het terug naar school-gevoel
  Het is een eeuwigheid geleden dat ik naar school ging, maar de herfst maakt nog steeds het gevoel in me los dat ik een verse start maak met een lege agenda, schone schriften en vers gekafte boeken. Veel sterker dan op 1 januari (een grijze, katerige dag die uitzicht biedt op nog veel meer grijze, katerige dagen) heb ik een lijst goede voornemens, die ik vaak ook echt uitvoer. Ik ruim mijn huis op om me er fijn in te kunnen nestelen. Ik begin een nieuwe cursus. Een stapel boeken wacht naast de kachel. Een nieuwe herfst, een nieuw begin.
 2. Ik mag lekker aan het werk
  Zo. Handen uit de mouwen. Niet meer dat gehang op terrassen of op tuin- en strandfeestjes die moeten lijken op foto’s in  tijdschriften maar er nooit in de buurt komen (iemand vindt dat er van die boenk-boenk-boenk-muziek bij moet voor de sfeer, iedereen ziet er beter uit in blote jurkjes dan ik, mijn meegebrachte salade verlept en niemand eet ’m, het is eigenlijk veel te warm om een gesprek te voeren, en er zijn overal wespen).
 3. Geen opvliegers in de hittegolf
  De dubbele hel: je weet gewoon niet meer waar je het zoeken moet. Nu kan ik gewoon weer onder mijn dekbedje kruipen.
 4. Ik kan weer aan de mouwen
  Tot het kwik weer naar ondraaglijke hoogte stijgt – en dat duurt gelukkig nog héél lang – heb ik geen last van het dilemma: bedek ik mijn armen en heb ik het te warm, of houd ik de temperatuur draaglijk en onthul ik teveel vlees? Ik ben gewoon mooier met mouwen.
 5. En andere mensen ook
  Trouwens, bijna alle andere mensen zijn mooier met mouwen. Die hun teveel aan vlees, en vooral: hun tatoeages bedekken, zodat ik daar niet meer tegenaan hoef te kijken.
 6. Ik mag weer echte kleren aan
  Weg met die flodderige hemdjes en plakkerige jurkjes. Mijn lievelingskleren mogen weer uit de kast. Zachte kasjmier truien. Elegante lange winterjassen. Flatterende baretten en nepbontmutsjes. Damesachtige handschoenen. Fluwelen jurken. Lange suède laarzen.
 7. Mijn rokjes mogen weer korter
  Rokjesdag valt bij mij niet op de eerste zonnige blote-benen-dag, maar de eerste ik-mag-weer-een-panty-aan-dag. Want met zo’n mooie opaque panty eronder kan ik het veel beter hebben, een korte rok. (Néé, niet met een legging. Ik haat leggings. Die zien eruit alsof iemand je voeten eraf heeft gehakt.)
 8. Ik mag weer lekker binnen zitten
  O, al die zonnige zomerdagen dat ik eigenlijk gewoon met een boek op de bank wil, maar dat mag niet want het weer is zo mooi en daar moet je van GENIETEN. Dat houdt in: een beetje hangen in de hitte. En dan verbranden, en dan vervellen en dan is de zomer over en dan mag ik gelukkig weer met een zacht dekentje, een goed boek en een glas port van mijn eigen huis genieten.
 9. De herfst is een feest voor al je zintuigen
  Die blozende bomen in feestkleuren. De smaak van een stoofpotje dat lang heeft mogen pruttelen. De geur van aarde en paddestoelen. Het swoesj-swoesj-swoesj als je met je laarzen door de gevallen bladeren loopt. Het gelukzalige gevoel van de wind in je haren en een verse, ronde kastanje in je jaszak.

 NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Juliette Berkhout
Juliette Berkhout
Juliette Berkhout (55) is laatbloeier van beroep. Ze kreeg haar eerste vriendje pas ná de middelbare school, begon pas na haar studie voorzichtig te schrijven en werd pas echt gelukkig toen ze twee weken voor haar veertigste verjaardag haar tweede man ontmoette. Heeft nu dus haast om de rest van het leven zo veel mogelijk te omarmen. Motto: het leven is te kort voor vieze diëten, de sportschool en saaie jurkjes.

RECENTE ARTIKELEN