Waarom het heerlijk is om je weer eens een paar jaar jonger te voelen

-

Array

Je ouder voelen dan nodig is, dat is zó zonde. En toch komt dat veel voor onder vrouwen van onze leeftijd. Barbara (53, hoofdredacteur van Saar Magazine) wilde vrouwen inspireren daar wat aan doen, daarom vroeg ze lifecoach Ashkaine (57) om samen met Saar een cursus te maken: voel je 10 jaar jonger in 21 dagen. “Haal dat speelse en avontuurlijke in jezelf weer naar boven.”

Je jonger voelen dan je je nu voelt, kan dat? Om die vraag te beantwoorden moet je jezelf misschien eerst de volgende vraag voorleggen: kan je je ouder voelen dan nodig is? Die vraag kan ik met een dikke vette ‘ja’ beantwoorden. En ik denk een heleboel vrouwen met mij.

Hoe dat gaat in een leven: je wordt verliefd, je krijgt kinderen, je moet carrière maken, opruimen, opvoeden, schoonmaken en koken – het leven woont je uit. En dan ben je opeens 50 en realiseer je je dat je best moe bent. Dat je slechter voor jezelf hebt gezorgd dan je van plan was. Dat je al in geen jaren meer geflirt hebt. Dat er een heleboel dingen achter je liggen – maar dat je eigenlijk niet goed weet wat er nog voor je in het verschiet ligt. Dat is nou je oud voelen. Of eigenlijk: je onnodig oud voelen. Daar wilden wij als Saar Magazine iets mee, want dat is zo zonde.

Herken je hier helemaal niks van? Des te beter. Ga alsjeblieft naar buiten, sjans en geniet! Maar als je dit gevoel wel herkent, lees dan even door. Misschien heb je er wat aan. Om dit gevoel te bestrijden hebben we lifecoach Ashkaine gevraagd om een methode te ontwikkelen waarmee onze lezers zich jonger kunnen voelen. 10 jaar jonger, in 21 dagen. En nee, je hoeft voor deze training niet fanatiek te sporten, en nee het is niet nodig om alleen nog maar broccoli te eten, maar ja: het is wel fijn om lekker in je vel te zitten. En dat is voornamelijk een mindset.

Ga eens in je hoofd je vriendinnen en rolmodellen af. Waarschijnlijk kan je ze zo indelen in gevoelsleeftijd. De een loopt alleen nog maar op wandelschoenen, is lekker solide getrouwd en is aan het tuinieren geslagen, terwijl een ander juist zich suf aan het daten is en opeens weer feesten bezoekt. De een is al haar vrouwelijkheid kwijt en de ander heeft meer sjans dan ooit. Wie er gelukkiger is, is niet te vraag hier, en gelukkig getrouwd zijn is heerlijk, niks meer aan doen, maar dat speelse en avontuurlijke van de vriendin die nachtenlang danst – daar zouden we wel wat meer van willen hebben. Ik in ieder geval wel.

Door samen met Ashkaine deze cursus te maken en te sparren over gevoelsleeftijd, ben ik veel lekkerder in mijn vel gaan zitten. Waar mijn hele leven een grote klont leek van dingen die vastliggen, voelt het nu veel meer open. Ik kijk weer met meer nieuwsgierigheid naar alles: wil ik het nog wel zo, of wil ik het anders? Dat is leuk om te ervaren, en het geeft energie. Zin in nieuwe dingen en het gevoel dat je weer veel in het verschiet hebt, in plaats van dat alles achter je ligt.

Als jij ook zin hebt om weer fris naar het leven te kijken, probeer die cursus dan eens. We hebben ‘m met heel veel zorg en liefde voor jullie gemaakt. Vele vrouwen zijn je voorgegaan, we krijgen dan ook veel lieve en mooie reacties. We willen ook echt dat je je beter voelt aan het einde van de cursus, en als dat niet is gelukt, mag je gewoon je geld terugvragen, no questions asked. Omdat we geloven in de kwesties die we je voorleggen en de vragen die we je jezelf laat stellen. We willen echt dat je je na afloop van de cursus energieker, avontuurlijker en blijer voelt.

Misschien gebruik je die hernieuwde energie om een nieuwe baan te gaan zoeken. Om je huis opnieuw in te richten, of om verhuisplannen te maken. Misschien wel om een avontuurlijke reis te gaan maken. Of wie weet is het een laatste duwtje om toch die scheiding door te zetten – en er dan met een fijne jonge god vandoor te gaan. Maar meestal zit de verandering in kleine stapjes, kijk gewoon waar jij aantoe bent, het is helemaal aan jou.

Klik hier om de cursus 10 Jaar Jonger in 21 Dagen te bekijken.

PS:
Heb je de podcast geluisterd over mijn retreat op Ibiza met Ashkaine? Het heeft heel wat teweeggebracht bij mij en vele luisteraars. Ik wilde iets aan mijn leven anders, maar ik wist niet wat. Daar heb ik besloten te stoppen met het drinken van alcohol. Gewoon, om eens even de boel op te schudden. Tijd voor verandering.

Luister hier de podcast.

gifgif
Barbara van Erp
Barbara van Erp
Barbara van Erp (54) is oprichter van Saar Magazine en bekend van De Saarpodcast. Ze is journalist, ondernemer en podcastmaker. Ze is getrouwd met Thomas en moeder van pubers Felix en Morris. Ze woont in hartje Amsterdam en is gek op pilates, ruige outdoorvakanties met haar jongens, witte wijn en eten met vriendinnen.

RECENTE ARTIKELEN