Waarom ik echt, absoluut geen botox of facelift wil

-

Een facelift of shot botox is uitermate verleidelijk, maar Irma heeft besloten het NIET te doen. 

We doen het bijna allemaal: zodra de eerste lijntjes verschijnen gaan we smeren. Dagcrème, nachtcrème, oogcrème. Baat het niet, dan schaadt het niet, en misschien, heel misschien krijgen we er wel een mooi jong koppie van. Of gaan we nog een stap verder: wagen we ons aan een spuitje botox of plastische chirurgie. Niet voor mij. Ik heb mijn geld veel te hard nodig voor studerende kinderen en een leuk leven. Bovendien ben ik als de dood voor naalden en messen: laat de botox en chirurgische ingrepen maar zitten.

Ik probeer het allemaal onder controle te houden met een potje crème. Ik heb niet echt het idee dat dat werkt, maar ja, zonder zou het misschien allemaal nog veel erger zijn. ‘Laat mij maar lekker puur natuur oud worden,’ roep ik.

Maar stel: ik win de Staatsloterij. Stap ik dan toch naar een kliniek om rimpels, hangwangen en buikvet te laten verwijderen? Eeuwig jong en strak, dat klinkt toch best verleidelijk. Prachtige niet-zo-jonge Hollywoodsterren geven het voorbeeld als ze in chique jurken, sexy smokings, ingewikkelde kapsels en vol in de make-up over de rode loper lopen. Maar eh … zijn de sterren uit onze jeugd eigenlijk nog wel zo mooi?

Prachtige vrouwen als Meg Ryan (62) en Melanie Griffith (66) zien er uit als opgespoten monsters. En ook een Lindsay Lohan (pas 38) is er de laatste jaren bepaald niet mooier op geworden. Goldie Hawn, een van mijn favorieten, is 78 en een karikatuur van de schoonheid die ze vroeger, was met haar opgespoten Donald Duck-lippen. Ook mannelijke sterren als Mickey Rourke, Sylvester Stallone en mijn jeugdliefde John Travolta vonden het nodig iets aan hun ouder wordend gezicht te laten doen. En het resultaat is bedroevend.

In Nederland lopen ook heel wat figuren rond waar aan alle kanten aan geknutseld is. Gerard Joling, Marijke Helwegen, Linda de Mol, Fred van Leer, Sylvie Meis en Lucille Werner doen hun best eeuwig jong te blijven. En wordt het er mooier op? Vaak niet. Als het televisieseizoen weer begint, denk ik vaak: ‘Wat heeft die-en-die nou weer gedaan? Gezichten worden vreemd, strak, met rare lippen en ogen.

En wat is er nou eigenlijk zo erg aan wat rimpels en grijze haren? In bepaalde culturen staat dat voor wijsheid en levenservaring. Bij ons alleen voor oud. Ik wil er ook nog best uitzien als twintig, graag zelfs, maar als ik weer zo’n BN-er met opgespoten lippen en een uitdrukkingloos gezicht langs zie komen, denk ik: geef mij maar puur natuur.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN